15 Mayıs 2016 Pazar 20:38
akbil ile ilgili imza kampanyası başlatıldı

İstanbul’da her gün, metro, metrobüs, İETT otobüsleri ve deniz araçlarını milyonlarca kişi kullanıyor. Toplu taşımada kullanılan 'akbilde yetersiz bakiye'  sorunu imza kampanyasına dönüştü. Change.org sitesinde başlatılan kampanya “İstanbul'da Online Akbil Bakiye Görüntüleme ve Ödeme Kolaylığı Sağlanmasını İstiyoruz” başlığı ile paylaşıldı.

'İSTEDİĞİMİZ KADAR YÜKLEYELİM'

Kampanya tanıtımı için hazırlanan metinde şu ifadeler yer aldı: “İstanbul'da akbil dolumu sadece belli başlı büfeler ve makinalardan yapılabiliyor. Sabahları erken saatte çıkan vatandaş, akbilini dolduracak büfe bulamamakta ve cihazlardan da istediği miktarda yükleme yapamamakta, hiç yok yere fazladan yükleme de yapılabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için İETT’den online işlemler adında bir bölüm açmasını istiyoruz. İnsanlar buradan hem banka hesabı hem kredi kartlarıyla yükleme yapabilsin, hem de kalan bakiyesini görüntüleyebilsin.Bunların haricinde kayıp eşyaların kolaylıkla bulunabilmesi adına da, binilen otobüslerin tarih ve saat olarak kayıt altında tutulması da sağlanabilir. Bu konuyla ilgili İETT'den bir adım beklemekteyiz.” Kampanyaya, 15 Mayıs saat 118.00 itibari ile imza veren kişi sayısının 17 bin 500'e ulaştı. İmzalar 25 bine ulaşınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunacaklar. 

Son Güncelleme: 15.05.2016 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.