10 Haziran 2016 Cuma 15:23
Bahçıvan: Büyümenin Üçte Birini Sanayi Sektörü Yarattı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin 2016'nın ilk 3 ayını takdir edilecek bir büyüme oranı ile tamamladığını belirtti. Bahçıvan, "Sanayi sektörümüz yüzde 5,6'lık büyümesi ile yüzde 4,8'lik büyümenin üçte birini yaratma başarısı göstermiştir." dedi.

Bahçıvan, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

"Rakamlar bize sanayi sektörümüzün, son iki yıldan bu yana büyümeye en yüksek katkıyı sağladığını göstermektedir. Bunu üretim ekonomisine geçiş söylemine destek olacak çok önemli bir başlangıç olarak görüyoruz. Özellikle nitelikli üretim ve büyümeye destek verecek, cari dengeye sürdürülebilir katkı sağlayacak, kaliteli ve kalıcı bir büyüme modeline geçiş fırsatı doğmuştur. Cari açıktaki olumlu gelişmeler ile bu büyüme performansını birlikte değerlendirdiğimizde temel makro göstergelerde ortaya çıkan bu pozitif resmin bizi rehavete sokmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu pozitif süreci fırsat olarak görüp, uzun vadeli yapısal reformlar hayata geçirilmelidir. Bu çerçevede daha çok iç talep ağırlıklı olan bu büyümeye, ihracatın ve kaliteli özel sektör yatırımlarının da güçlü bir destek vermesi gerekmektedir. Eğer ilk çeyrek büyümesine negatif bir katkısı olan dış talepte de bir iyileşme olursa sanayinin büyümeye katkısının çok daha yüksek olacağına inanıyoruz. Bu olumlu katkı, aynı zamanda özel sektörün gerilemekte olan yatırım harcamalarını da pozitife çevirecektir."

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.