14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:38
BEDAŞ yatırımında aslan payı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel  Müdürü Mehmet İslamoğlu, İstanbul da müthiş bir enerji talebi bulunduğunu  belirterek, "Şirket olarak nisanda 25 bin bağlantı sözleşmesi yaptık. Büyüyen  talebi karşılamak için yatırımlarımızın en büyük kısmı şebekenin genişletilmesi,  yenilenmesi ve iyileştirilmesine ayrılacak." dedi.
İslamoğlu, elektrik dağıtım  şirketlerinin 2016-2020 döneminde yapacağı 18,4 milyar liralık yatırımdan 1  milyar 569 milyon 727 bin liralık kısmını BEDAŞ'ın gerçekleştireceğini söyledi.

Bu yatırımın yıllık bazda 341 milyon 261 bin lira olarak  gerçekleşeceğini aktaran İslamoğlu, söz konusu yatırımların şebeke ve sanayinin  büyüme hızı, yeni havalimanı gibi mega projelerin hayata geçirilecek olması ve  kentsel dönüşüm projeleri dikkate alınarak şekillendirildiğini ifade etti.

Mega projelerle İstanbul'daki enerji talebinin sürekli büyüdüğüne  işaret eden İslamoğlu, şöyle konuştu:

"Şirket olarak sırf nisan ayında 25 bin bağlantı sözleşmesi yaptık. Bu  farklı bölgelerdeki dağıtım şirketlerinin bir yılda ulaştığı bir rakam. Bu yüzden  bu talebe cevap verebilmek için sürekli hazırlık yapmamız gerekiyor. Aslında  önemli olan bizim ne yaptığımız değil, tüketicinin ne düşündüğü ve nasıl memnun  olduğu. Biz de yatırımlarımızı ihtiyaçları belirleyerek bir dağılım oluşturduk.  Büyüyen talebi karşılamak için yatırımlarımızın en büyük kısmı şebekenin  genişletilmesi, yenilenmesi ve iyileştirilmesine ayrılacak. Hem yeni gelişen hem  de mevcut şebekenin yetersiz kaldığı yerlerde ihtiyaçları gidermek için  çalışacağız. Yatırımlar beş yıllık süre için planlanıyor. 2011-2015 döneminde 625  milyon 568 bin lira yatırım yapılmıştı. Beş yıllık yatırım rakamlarını  karşılaştırdığımızda şu ana kadarki en yüksek yatırım miktarının gerçekleşeceğini  görüyoruz."

Bu yıl harcanacak 341 milyon 261 bin liranın yaklaşık yüzde 70'inin  şebekenin genişletilmesi ve yenilenmesine yönelik kullanılacağını belirten  İslamoğlu, bu miktarın yüzde 13'ünün çevre, güvenlik ve diğer yasal  zorunlulukların yerine getirilmesi, yüzde 9'unun şebeke iletim sistemi ve kalan  kısmının da sayaçlar için ayrılacağını anlattı.

O İLÇELER İLK SIRADA

Bu yıl içinde İstanbul'un Avrupa yakasındaki yatırım dağılımına da  değinen İslamoğlu, "Avrupa yakasında en fazla yatırım ilçe bazında Bağcılar ve  Arnavutköy'e yapılacak. Bağcılar'a 28,5 milyon, Arnavutköy'e de 25,9 milyon lira  ayırdık." ifadelerini kullandı.

İslamoğlu, bu yıl Sultangazi'nin 16,7 milyon lira, Eyüp'ün 14,2 milyon  lira, Çatalca'nın da 12,4 milyon lira ile en çok yatırım harcaması yapılacak ilk  beş ilçe arasında olduğunu belirtti.

TRAFO ve KABLO TESİSLERİ ARTACAK

BEDAŞ'ın 2013'te özelleştirilmesinden sonra 563 milyon lira yatırım  yapıldığının altını çizen İslamoğlu, son dönemde bin 284 kilometre kablo  tesisiyle 436 trafo inşa edildiğini söyledi.

İslamoğlu, 2016-2020 yıllarında 5 bin 476 kilometrelik kablo tesisiyle  2 bin 353 trafo daha inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, kesinti ve arıza  sayılarını en aza indirmek istediklerini kaydetti.

EN FAZLA KESİNTİ Esenyurt ve ARNAVUTKÖY'DE

BEDAŞ verilerine göre, geçen yıl şirketin hizmet verdiği Avrupa  yakasındaki ilçelerde en fazla kesinti Esenyurt'ta yaşandı. Yüzde 8,9 ile ilk  sırada yer alan Esenyurt'u yüzde 8 ile Arnavutköy, yüzde 5,7 ile Fatih, yüzde 5,2  ile Küçükçekmece izlerken Bağcılar yüzde 5,1 ile en fazla kesintinin meydana  geldiği beşinci ilçe oldu.

Sultangazi, Büyükçekmece, Eyüp, Silivri, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve  Avcılar'ın kesinti oranları yüzde 4 seviyesinde bulunurken, en az kesinti yüzde  1,5 ile Bakırköy'de meydana geldi.

Eğitim ve sosyal sorumluluk çalışmalarına da önem veren BEDAŞ, eğitim  faaliyetlerinin örgütsel ve fonksiyonel bir çatı altında toplanması amacıyla  Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Şirket, teknik eğitimlerin yanı sıra, tüm bölgelere ve sektöre değer  katacak kurumsal bir yapı oluşturmayı amaçlıyor. BEDAŞ Akademi çatısı altında  kurgulanan eğitim ve gelişim çalışmaları, temel insan kaynakları süreçleri ile de  eşgüdümlü çalışacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi de BEDAŞ’ın misyon ve  vizyonu doğrultusunda kurulacak eğitim akademisinin örgütsel ve fonksiyonel  tasarımını, BEDAŞ’ın 'İnsan Kaynakları Temel İlkeleri' ışığında kurumsal eğitim  süreci modelinin tasarımını ve eğitim uygulama standartlarını belirleyecek.  Projenin sonunda BEDAŞ Eğitim Akademisi El Kitabı oluşturulacak.

Son Güncelleme: 14.05.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.