13 Haziran 2016 Pazartesi 17:28
'Bes'e Otomatik Katılımı Çok Önemsiyoruz'

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Gökhan Karasu, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) gerekliliğine işaret ederek, "Bu bağlamda öncelikle otomatik katılım sistemini çok önemsiyoruz. Otomatik katılımın da ekleneceği özel emeklilik sisteminden kamunun beklentilerini sıralayacak olursak öncelikle kişilere daha basitleştirilmiş yatırım tercihi sunan; daha az dağınık, daha toplulaşmış fon kompozisyonuna sahip; risk profiline uyan ve yatırım tercihi hakkında yatırımcıyı bilgilendiren bir sistemden söz edebiliriz." dedi.

'İdeal Özel Emeklilik İçin Önce Yatırımcı" başlıklı toplantıda söz alan Karasu, ayrıca "Kişilerin sisteme daha erken çekilmesinin önem taşıdığına inanıyoruz. Tasarruf modelinden tasarruf ve emeklilik modeline dönüşüm ile uzun vadeli yatırımlara yer veren, bu bağlamda kısa vadeli beklentiyi de dönüştüren bir sistem olması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık da BES'e değindi. Sistemin sağlıklı bir şekilde gelişimi için katılımcıların ortalama sistemde kalma sürelerinin uzatılmasının kritik öneme sahip olduğunu belirten Kınık, bu anlamda gerekli unsurları; BES'e duyulan güvenin sürdürülmesi, emeklilik fonlarının performansının artırılması, sağlanan teşviklerin kamuoyuna iyi anlatılması ve katılımcıların sürekli ve doğru bilgilendirilmesi olarak saydı.

Son Güncelleme: 13.06.2016 17:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.