03 Haziran 2016 Cuma 09:43
Büyükekşi'den Almanya'ya Tenkit

Almanya'nın Ermeni iddiaları ile ilgili kararına bir tenkit de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'den geldi. Büyükekşi, Almanya ile Türkiye'nin ticaret ortağı olduğuna ve iki ülkenin derin bağları bulunduğuna işaret etti. Büyükekşi, şunları belirtti:

"Ülkemizde yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlarımız var, bir çok Ermeni asıllı ihracatçımız yatırımcımız var. Bu derin ilişkilere rağmen Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olayları ile ilgili aldığı kararı büyük bir hayret ve üzüntü ile öğrendik. Böyle bir kararın Almanya gibi bir ülkenin parlamentosundan çıkabileceği ihtimalini bile düşünmezdik

Almanya'nın tarihi bir konuyu siyasallaştırması Avrupa değerleri bir tarafa hiçbir değerle tasvir edilemeyecek bir yanlıştır. Almanya'daki milletvekillerinin Türkiye'nin tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadan böyle bir karar almaları kabul edilemez. Biz bu tür tarihi tartışmaların ancak diyalog ve objektif adil bir bakış açısıyla ele alınmasının mümkün olabileceğini düşünüyoruz Türkiye'nin Alman Parlamentosu'ndan öğreneceği hiçbir şey yok. Tersine Alman Parlamentosu'nun bu konuda öğrenmesi gereken çok şey var."

Son Güncelleme: 03.06.2016 09:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.