06 Eylül 2015 Pazar 16:48
Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları

Çikolata Kaplı Beyaz Rüya için Malzemeler

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Alabildiği kadar hindistan cevizi (200 gr )
İçi için;

İsteğe göre biraz fındık, badem veya çam fıstığı
Üzeri için;

250 gr sütlü sade çikolata
3 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce sütü ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın. Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini azar azar ilave edin. Ele yapışmayacak yumuşak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin ( dinlenen harcın biraz daha sertleşmiş olması gerekiyor )
Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın isteğe göre içine fındık veya fıstık koyun, elinize yuvarlayın. Buzdolabında tekrar biraz dinlendirin.

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın. Hindistan cevizi toplarını içine batırıp iyice çikolataya bulayıp çatalla çıkarın ( ben demir telin üstüne koydum ama donunca alt kısmı demirlere hafif yapıştı, size tavsiyem alüminyum folyonun üzerine koyun ) ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Güncelleme: 06.09.2015 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.