20 Ağustos 2015 Perşembe 18:00
Doğalgaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, döviz fiyatlarının artışından memnun olmadıklarını belirterek, “Yalnızca ihracatçının işine yarıyor olması Türkiye’nin tüm meselelerini çözüyor anlamına gelmiyor. Buna rağmen sanayicimize ve vatandaşımıza şu anda yansıtma niyetinde değiliz” dedi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin (DMD) konuğu olan Yıldız, 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi gelişmelerin enerji sektörüne etkileri ve bölgedeki gelişmelerin enine boyuna değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

SİYASİ İSTİKRARA İHTİYAÇ VAR

Tek başına iktidarın yerini koalisyon hükümeti arayışlarına bıraktığını, 2 ay içindeki gelişmelerde enerji sektörünü etkileyen bazı yapılar olduğunu ve dünyadaki ham petrol fiyatlarının düşüşünden kaynaklanan avantajların dolar paritesinin yükselmesiyle beraber nötr hale geldiğini anlatan Yıldız, enerji sektöründe dövizle alınan ana kalemlerin temel ithalat girdilerinin Türk Lirası ile satılmasıyla oluşan farkın kamu tarafından dengelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yıldız, “Yılbaşında 2,30’lardayken şu anda 2,90 seviyesine çıkan dolar paritesinin getirdiği yük yalnızca doğalgazda 11 milyar lira civarında. O yüzden siyasi istikrarın her zamankinden daha önemli olduğu ortada” diye konuştu.

AMACIM, VATANIM, MİLLETİM VE DİNİM İÇİN ŞEHİD OLMAK

Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin (DMD) konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatan için şehit olmak istediğini söyledi. Yıldız, “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Dinim, milletim, vatanım için...” dedi. Terör örgütü PKK’nın son eylemlerinin ülkeye faturasının 30 milyon lira olduğunu söyleyen Yıldız, HDP’ye oy veren paralel yapının elinin şehit kanına bulaştığını belirtti.

Terörün ülkeye maliyetinin boyutuna dikkat çeken Enerji Bakanı Yıldız, sadece son yapılan sabotajların yatırıma verdiği maliyetin 30 milyon lira civarında olduğunu ifade etti. Son 7 yılda uluslararası projelerde 22 kez boru hatlarının PKK tarafından bombalandığını, yalnızca Kuzey Irak’ın yaptığı açıklamalarla 500 milyon doların üzerinde bir bilanço oluştuğunu kaydeden Yıldız, şöyle devam etti: 

İLÇELER ELEKTRİKSİZ KALDI

“Siz yolu kesip, hendek kazıp, oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, ondan sonra ‘hizmet aksamasın’ diyeceksiniz. Bu mümkün değil arkadaşlar. Ben bunu aktardığımda ‘bizi elektrikle mi tehdit ediyorsunuz’ dediler. Büyük resim kimin tehdit ettiğini açıkça gösteriyor. Varto’da, Lice’de ilçenin tamamı elektriksiz kaldı. Bunun müsebbibi biz değiliz arkadaşlar. Biz bütün yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 8 dağıtım merkezi tahrip edilmiş, 900’ü aşkın direk yalnızca Dicle bölgesinde yıkılmış, 28 trafo merkezi yakılmış, Van Gölü’nde 3 dağıtım merkezi, 500’ü aşkın direk yıkılmış, 4 iş makinesi yakılmış, Güroymak’ta işletme binasına saldırılmış, Şemdinli’de 30’u aşkın köy 3 gün elektriksiz bırakılmış. Askeri birliklerimizin elektriği kesilmeye çalışılmış. Bingöl, Tunceli’de 200’den fazla direk yıkılmış ve bütün bunların anında tamir edilmesi bizden istenmiş. Siz yıktığınız direğin yanı başına bubi tuzağı koyar, oralara mayın döşeyip giderseniz bunun anlamının başka olduğunu bilmemiz lazım.” 

Kendisinin “Biz de şehit olmaya hazırız” ifadesinin ve oğlunun bedelli askerlik yaptığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Yıldız, “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır, bunu açıkça söylüyorum. Dinim, milletim, vatanım için... Bu sorulduğu için söylüyorum. Oğlunun bedelli askerlik yaptığı yönündeki iddiaların tamamıyla bir iftira. Oğlumun biri lisede okuyor, diğeri de üniversiteyi bitirdi askerliği henüz gelmiş değil. Askerliklerini yapmadılar” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp görüşmediğine dair bir soru üzerine Yıldız, kendisiyle ara ara görüştüğünü kırgın bir halini görmediğini söyledi. Gül’ün elinde bir güç varsa bunu yanındakine değil siyaseten karşısındakine kullanabileceğini belirten Yıldız, “O yüzden ‘parti kurulacak’ denilerek kendisine haksızlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.08.2015 18:02
Anahtar Kelimeler:
Doğalgaza Zam Yok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.