03 Eylül 2015 Perşembe 19:10
Dünyanın En Çok Kazanan Kadın E-Spor Oyuncusu

Oyunun her türlüsü artık birçok kişi için kazanç kapısı haline gelmeye başladı. Bazı oyuncu YouTuber’ların paylaştığı oyun videolarıyla dünya kadar para kazandığından bahsetmiştik. Bu kişiler arasına yavaş yavaş e-sporcular da giriyor. Onlardan bir tanesi Katherine ‘Mystik’ Gunn. Üstelik sporcu, bu parayı yalnızca 3 turnuvaya katılarak (ki bu oyunların hepsi Halo'ymuş) kazanmış. (122 bin dolar) Mystik, kazandığı bu para ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi hak etmiş.

Bu alanda en çok kazanan ikinci kadın e-sporcu olan Sasha “Scarlett” Hostyn, tam 59 turnuvaya katılarak 114 bin 676 dolar kazanmış. Yani orana vurduğumuzda Mystik turnuva başına ortalama 40 bin dolar kazanırken, Scarlett turnuva başına 1900 dolar civarında bir para kazanmış. Kendisini ilk tebrik eden arasında ise üyesi olduğu Team Dignitas olmuş.

Son Güncelleme: 03.09.2015 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.