11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Dünyanın en iyi girişimcisi aranıyor!
 
 
 
 
 
Hem devlet hem de özel sektör, Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin girişimcilik ruhunu kabartmak için birçok teşvik sunuyor. Bunlardan biri de başvuruları devam eden uluslararası bir yarışmanın Türkiye ayağı olan “Global Üniversiteli Girişimci” yarışması.

 

 

Bu yarışma, ilk defa 1998 yılında Saint Louis Üniversitesi tarafından GSEA (Global Student Entrepreneur Awards) adı ile düzenlendi. Yarışma üniversiteye devam ederken, diğer yandan da kendisine ait bir şirketi olan ve onu işleten öğrencilere açık global bir yarışma.

Yarışmada ilk önce ülkeler kendi içerisinde birincilerini seçiyor. Daha sonra bu birinciler Final yarışmasına gidiyor ve New York’ta düzenlenen finalde ülkesini temsil etmeye hak kazanıyor. Finalde birinci olan girişimciler, büyük bir çevre ve şöhretin yanı sıra 200 bin dolarlık bir maddi yardımla ödüllendiriliyorlar.

Ülke bazındaki yarışmalar, ABD, Avustralya, Kanada, İsveç, Porto Riko, Meksika, Almanya, Hindistan, İrlanda, İngiltere, Güney Kore, Slovakya, Yeni Zelanda, Endonezya, Malezya, Zimbabwe, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Çin, Filipinler, Singapur ve Nijerya gibi dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerde gerçekleştiriliyor. Türkiye bu yıl ilk defa bu yarışmaya katılacak.

Katılım şartları ise şu şekilde:

·  Başvuru tarihinde geçerli bir üniversite veya yüksekokulda okuyor olmak

·  MBA, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri de katılabilir

·  Öğrencinin şirketinin sahibi veya çoğunluk hissesine sahip olması

·  Şirketin en az son 6 aydır kesintisiz faaliyette bulunması gerekiyor.

·  Öğrenci, kendi şirketinin muhasebecisi tarafından onaylanmış gelir tablosu,

·  Başvuru formu, öğrencinin engellerin üstesinden gelme yeteneğini göstermeli.

·  Şirket misyonu ve vizyonu net olmalı.

·  Liderlik

·  İnovasyon

·  Başvuru formundaki sorulara, hikaye tarzında olmayan bir formatta cevap verilmesi gerekir.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.