19 Mayıs 2016 Perşembe 20:16
Ekonominin daha hızlı büyümeye ihtiyacı var

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD ekonomisinin daha hızlı büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi. 

New York'taki Columbia Üniversitesinde konuşan Fischer, "Şu anda tam istihdam seviyesine yakınız ve enflasyon hedefimize yaklaşıyoruz. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey daha hızlı büyüme potansiyeli" dedi. 

Öte yandan, Fischer, Fed'in para politikası ve dün yayınlanan nisan ayı toplantı tutanakları hakkında yorum yapmadı. 

Dün, Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) nisan toplantısına ait tutanaklarda, ABD ekonomisine ilişkin verilerin gelecek haftalarda olumlu gelmesi durumunda Fed yetkililerinin haziranda faiz artışını destekleyebilecekleri belirtilmişti. 

Ayrıca, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda yüzde 0,4 artışla son 3 yılın en hızlı yükselişini göstermiş ve enflasyon oranı yıldan yıla yüzde 1,1'e tırmanarak Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine bir adım daha yaklaşılmıştı. 

Fed, yaklaşık 10 yıl aradan sonra, geçen senenin aralık ayında faiz oranlarını yüzde 0,25 artırmış ve bu sene için 4 faiz artışı daha olabileceğinin sinyalini vermişti. Ancak, Fed bu sene henüz faiz artırımı yapmadı. 

Dünya Bankası verilerine göre, ABD ekonomisi 2007'de yüzde 1,8 büyüdükten sonra, finansal krizinin etkisiyle, 2008'de yüzde 0,3, 2009'da da yüzde 2,8 daralmıştı. 2012 yılından itibaren yüzde 2'nin üzerinde büyüyen ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7, gelecek yıl da yüzde 2,4 büyümesi bekleniyor. 

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.