06 Haziran 2016 Pazartesi 15:48
Havaalanı Ve Metro Projeleri Konut Fiyatlarını Arttırıyor

Havaalanı ve metro projelerine, metrobüs duraklarına yakın bölgelerde konut fiyatları artıyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu bölgelerin başında İncirli'nin ve Topkapı'nın bulunduğuna işaret ediyor. Buralarda yer alan konutların pahalılığını havaalanına, metro ve metrobüs hatlarına yakınlığa bağlıyor.

Kayaşehir'de de emlak yoğunluğunun arttığına temas eden Erilkun, bölgede markalı projelerin ilgi gördüğünü belirtiyor. Ardından şu açıklamalarda bulunuyor:

"Kayaşehir'in ticari alanları konuttan çok daha değerli. Çünkü ticari alan sayısı çok gerilerde. Öyle ki 17. Bölge'de yapılacak olan Arnavutköy bağlantı yolu kavşağında daha ticari alan inşaatı başlamadı. İnşa edilecek ticari bölgede dükkân sayısı da oldukça sınırlı. Bu nedenle Kayaşehir giriş dükkânları ve projelerin ön cephede bulunan ticari alanları büyük ilgi görüyor."

Hakan Erilkun, Zekeriyaköy'ün Maslak ve Sarıyer'e yakın olduğuna; bu durumun arsa fiyatlarını arttırdığından söz ediyor.

Altın Emlak Genel Müdürü, Anadolu Yakası'nda yer alan yeni çekim alanlarını ise şöyle sıralıyor:

"Çekmeköy'de proje yapılabilecek arsa üretimi yok denecek gibi. Metro durağının bulunduğu ana hatta olan ve ferah olan Madenler bölgesinde ikinci el konut fiyatları da büyük artış kaydediyor. Örneğin Madenler'de, 6 ay evvel 230 bin liraya satılan 100 metrekare büyüklüğünde bir konut, şu an 290 bin liradan alıcı buluyor. Bölgenin en önemli sorunu yapılaşmaya uygun arsa bulunamaması. Gerek ticari gerekse konut anlamında yeni projelerin çekim alanı Samandıra. Bir yönü ile Kartal'a, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Yakacık'a diğer yönü ile de Sancaktepe'den Şile Yolu'na ve Çekmeköy'e bağlantılı olmasından ötürü değerlenen Samandıra, imara uygun bakir noktaları ihtiva ediyor. Öyle ki 1+1'lerde 350 bin lirayı bulan daire fiyatları satış rakamı anlamında rekora koşuyor."

Göztepe, Ünalan Mahallesi, Büyük İstanbul Tüneli'nin geçiş hattında olması nedeniyle önemi artacak. Ayrıca Göztepe, Üsküdar ve Kadıköy'ün orta noktası olan bölgede metrekare birim fiyatları bir senede yüzde 28 oranında arttı ve 3 bin778 liraya dayandı. Ümraniye'nin önemli alanlarından Küçüksu da Büyük İstanbul Tüneli'nin ana noktalarından biri olacak. Bu bölgede konut fiyatlarının metrekaresi 5 bin 500 lira. 6 ayın artış oranı yüzde 7. Bölge, yapılaşmaya uygun alanlar bulunduruyor. Bu bölgede tünel sonrasında fiyatların minimum yüzde 25 değerleneceği çok açık."

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.