11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Helalleşirken gözyaşlarına boğuldu


Annesinin cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gözyaşlarına boğuldu.

Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kısa bir dua yaptı ve helallik istedi.

Dua esnasında Başbakan Erdoğan'ın kendini zor tuttuğu gözlendi. Ancak Görmez'in 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusu sırasında Başbakan Erdoğan 'helal olsun' dedi ve gözyaşlarını tutamayarak ağlamaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cenaze namazının ardından şu duayı yaptı:

''Hayata gelen her insan ölümün acısını tadacaktır. Biz ölümü refik-i alaya en yüce dosta vuslat olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Allaha hamdolsun yüce rabbimiz namazlarımıza dualarımızda anne babalarımıza dua etmeyi yerleştirmiş.

Rabbimiz annelerimize babalarımıza mağrifet eyle diye dua ediyoruz. Bugün edebi hayata hakka yürürken merhume Tenzile anneye karşı 2 vazifemiz vardı. Allah için namaza kıldık. İki vazifemiz kaldı. İkinci vazifemiz hakka yürürken bizden istediği duadır.

Buradaki bütün kardeşlerimize soruyorum. Şehadet eder misiniz?. Üçüncü vazifemiz haklarımızı helal etmek. Allah helalliğinizi kabul etsin. Yüce rabbimiz mekanını cennet eylesin. Hayırlı evlatlar yetiştiren bütün annelere Allah rahmet eylesin

Tenzile Erdoğan'ın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından musalla taşından alınarak, omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, Tenzile Erdoğan'ın tabutuna cenaze aracına kadar birlikte omuz verdi. Cenaze aracı Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan camiye gelirken olduğu gibi mezarlığa giderken de cenaze aracına bindi.



Cenaze törenine siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cenaze töreni için camiye gelenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, AK Partili Mehmet Metiner, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Mehmet Ağar, tiyatrocu Behzat Uygur, Sezen Cumhur Önal, Ajda Pekkan, Zerrin Özer, Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, işadamları Ferit Şahenk, İnan Kıraç, Cavit Çağlar, Mehmet Ali Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da vardı. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi.

İşte Erdoğan'ın gözyaşlarına boğulduğu an:

 

Son Güncelleme: 20.07.2016 16:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.