11 Ekim 2013 Cuma 00:00
IMF: Türkiye Çok Hızlı Büyüyor

Türk ekonomisinin hızlı büyüme grafiğinin Avrupa'da dikkat çektiğini söyleyen IMF Avrupa Direktörü Antonio Borges, "Türkiye büyüme ve istihdamda başarılı bir performans sergiledi" dedi.

 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Direktörü Antonio Borges, Türk ekonomisinin son dönemde önemli bir sıçrama yaparak hızlı büyüme kaydettiğini ve söz konusu grafiğin Avrupa'da dikkat çektiğini söyledi. IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında Euro Bölgesi'ndeki krizin son durumu hakkında bilgi veren Borges, toplantının Avrupa oturumunda Türkiye'yi örnek gösterdi. Euro Bölgesi'ndeki mali kriz yüzünden ülkelerin büyüme oranlarının ekside seyrettiğini belirten Borges, "Türkiye gibi bazı ülkeler de çok hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor" dedi. Toplantı sonrası SABAH'ın sorularını yanıtlayan Borges, dinamik yapısı ile Türkiye ekonomisinin başarılı bir performans sergilediğini söyledi. Borges, "IMF"nin perspektifinden baktığımızda Türkiye'nin çok dinamik bir yapıda ve hızlı bir büyüme içinde olduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip" dedi. Euro Bölgesi'nde tüm küresel ekonomiyi etkileyecek bir krizin konuşulduğu ortamda birçok ülkede işsizlik oranlarının arttığına dikkat çeken Borges, Türkiye'nin istihdam açısından da başarılı bir performans sergilediğini ifade etti. 

'İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUZ'

Türkiye'nin halen çözülmeyi bekleyen sorunlarının da bulunduğunu hatırlatan Borges, ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için Türkiye'nin cari açık başta olmak üzere olası riskleri minimum seviyeye çekmesi gerektiğini söyledi. Türk ekonomisinin bu şekilde daha sağlam bir yapıya ulaşacağını kaydeden Borges, "Türkiye'nin var olan sorunlarını aşmak konusunda doğru politikalar uygulayacağına inanıyorum. Bu, varolan istikrarın daha da artmasını sağlayacaktır. Türk hükümeti ile işbirliği içinde olmaktan da memnuniyet duyuyoruz" dedi.

YUNANİSTAN'IN KURTULUŞU KENDİ ELİNDE

Euro Bölgesi'nde tüm gözler Yunanistan'ın üzerinde iken IMF Avrupa Direktörü Antonio Borges, Yunanistan'ın olası bir iflas riskinin Avrupalı bankaları çok önemli şekilde etkilemeyeceğini savundu. Yunanistan'ın kurtuluşunun kendi elinde olduğunu belirten Borges, gösterilecek çabaların krizden çıkışta büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

IMF'DEN ABD'YE 'MALİ AÇIĞI DÜŞÜR' UYARISI

Euro Bölgesi'ndeki mali kriz ve iflas risklerinin ana gündem maddesi olduğu IMF-Dünya Bankası toplantılarında ABD'nin ekonomi yönetimine de sert uyarılar geldi. Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, krize karşı kolektif ve hızlı bir şekilde hareket edilmediği takdirde büyümede savaşı kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Avrupa'daki kara bulutların yanısıra ABD'de de büyük bir belirsizliğin hakim olduğunu kaydeden Lagarde, küresel talep ve büyümenin çöküş riski yaşadığını ifade etti. Lagarde, ABD'nin çok hızlı bir biçimde orta ve uzun vadede mali açığını düşürmeye yönelik adımlar atması gerektiği uyarısında bulundu.

HaberVaktim

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.