03 Eylül 2015 Perşembe 19:26
Koltuk Takımları Evgör'den alınır

Çünkü oturma odaları, ev yaşamının merkezinde yer alır. Ev içinde günün büyük bölümü oturma odasında ve doğal olarak da koltuk takımının üzerinde geçer. Ayrıca, eve gelen misafirler de çoğu zaman oturma odasında ağırlanır. Bu yüzden alacağınız koltuk takımı herşeyden önce mutlaka sağlam bir malzemeden üretilmiş olması gerekir. Sağlamlık kadar konfor ve rahatlık da önemlidir.

Koltuk takımlarının ana iskeletinde ve oturma alanında kullanılan malzemenin kalitesi kadar ön planda tutulması gereken bir başka özelliği ise döşemesidir. Koltuklarınızın döşemesi, terletmeyen, kir tutmayan ve silinebilir kumaştan üretilmiş olmalıdır. Bu tür bir döşeme malzemesi, mobilyalarınızın uzun süre yeni görünmesini sağlayacaktır.

Oturma grubunuzda seçeceğiniz renk ve desenler, odanızın havasını bir anda değiştirecektir. Koltuk takımınızın rengini seçerken, oturma odanıza ferahlık, genişlik ve sıcaklık katacak pastel tonlar ve açık renkler tercih edilmelidir. Yine desen seçiminde doğadan ilham alan tasarımlarla evine canlılık katabilirsiniz. Ayrıca, düz renkteki koltuklarınızda, rengarenk yastıklar kullanarak, farklı dekorasyon kombinleri de deneyebilirsiniz.

Piyasada oturma grupları genellikle, modern, klasik, avangart ve country modellere sahiptir. Eğer oturma odanızda ihtişam ve seçkin bir hava yaratmak istiyorsanız, klasik ve avangart modelleri tercih edebilirsiniz. Hangi tarzda tasarımı seçerseniz seçin önemli olan kendi yaşam stilinizi yansıtan, içinize sinecek ve ölçüleriyle odanıza tam uyumlu bir modelde karar kılmanız önemlidir. Koltuklarınızı yerleştireceğiniz odanın ölçülerini doğru ve tam olarak aldıktan sonra mobilya alışverişine çıkmalısınız. Eğer büyük bir oturma odanız varsa, iki üçlü ve iki tekli koltuktan oluşan maxi takımlar size uygun olabilir. Ancak, daha küçük metrekareli bir oturma odası için bir üçlü iki tekli, bir üçlü bir tekli ya da iki ikili bir tekli gibi farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz. Küçük odalarda küçük mobilyalar mekana ferahlık verir. Aksi durumda ise hem kendiniz hem de misafirleriniz için sıkışık ve rahat olmayan bir ortam yaratmış olursunuz.

Özellikle büyükşehirlerde küçük metrekareli yaşam alanlarının artmasıyla birlikte, işlevsel mobilyalar daha çok öne çıkmaya başladı. Bu trendden koltuk takımları da nasibini almış durumda. En basit haliyle, açılıp yatak haline gelebilen koltuklar bunun en yaygın örneği. Bu koltukların bazalı modelleri, size oturma odasında alternatif depolama alanları da yaratacaktır. Bir de Evgör Mobilya’nın ürün koleksiyonunda yer alan “Smart Koltuk” örneğinde olduğu gibi akıllı modeller var. Bu koltuklar, kullanıcılarına sadece oturma alanı değil tek ürünle birden çok fonksiyonu bir arada sunuyor. Normalde ikili bir koltuğu andıran ürün, tekli uzanma koltuğu, ikili yatak, tekli yatak gibi işlevleri yerine getirebiliyor. Oturma odanızda bu tarz iki koltuk yerleştirdiğinizde mekanı çok işlevli hale getirmeniz mümkün. Yine oturma takımınızdaki tekli koltuğu, tek kişilik yatak haline dönüşebilen bir modelden seçebilirsiniz. Tüm bunlar size, özellikle yatıya misafir ağırlarken önemli bir avantaj sunacaktır.

Oturma odanızı dekore ederken koltuk takımlarınızla uyumlu olarak orta sehpa ve zigon sehpaları da tercih edebilirsiniz. Orta sehpalar, üzerine çeşitli dekoratif aksesuar koyarak odaya ayrı bir hava katmanızı sağlar. Son dönemde orta sehpaların da akıllandığını unutmayın. Nasıl mı? Örneğin içi içe geçen modüler yapıya sahip orta sehpaları uzatıp kısaltabilir, üst üste dizebilirsiniz. Yine kapalı halde standart bir orta sehpa gibi görünmesine karşın küçük birkaç hareketle yemek masası ya da çalışma masası haline gelebilen modeller de piyasada sıkça bulunuyor.

Oturma odanızın tamamlayıcı dekorasyon ürünlerinden bir diğeri de televizyon üniteleridir. Eğer yeterli yeriniz varsa, tv karşısında keyifli zaman geçirmek için bir televizyon koltuğu ya da uzanma koltuğu satın alabilirsiniz. Eğer odanız yeterli büyüklükteyse tabandan başlayan, kapakları, çekmeceleri bulunan televizyon ünitelerini tercih edebilirsiniz. Bu modeller hem aksesuar yerleşimi hem de kitaplık gibi de kullanılabilmektedir. Ancak mekan kısıtınız var ise bu durumda duvara monte tv ünitelerini seçmeniz daha doğru olacaktır. Burada klasik modeller yerine papatya biçimli, kelebek formunda ya da yuvarlak tasarımları tercih ederek odanıza ayrı bir şıklık katabilirsiniz.

Kuruluşunun 11. Yılını geride bırakan ve ürünleriyle bu güne kadar yaklaşık 50 bin eve misafir olan Evgör Mobilya, başta yeni evlenecekler ve evini yenilemeyi düşünenler olmak üzere, oturma odaları için hemen her zevke ve bütçeye uygun koltuk takımı seçenekleri sunuyor. Oturma odanız için firmanın 2015 koleksiyonunda bulunan özgün, şık ve konforlu modeller içinden seçim yapabileceğiniz gibi, dilerseniz hayalinizdeki tasarımı da özel olarak ürettirebilirsiniz. Yeni ev kurarken veya evinizi yenilerken, Evgör Mobilya’nın yüzlerce seçeneğin bir arada yer aldığı koltuk takımı koleksiyonuna göz atmak için Türkiye’nin en büyük online mobilya mağazası www.evgor.com.tr adresini ziyaret edebilir ya da İstanbul’un her iki yakasındaki showroomlara uğrayabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 03.09.2015 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.