03 Haziran 2016 Cuma 17:08
Metal İhracatında 2016 Hedefi 7,1 Milyar Dolar

Metal ihracatında 2016 hedefinin 7,1 milyar dolar olduğu bildirildi. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz, hedefi yakalayıp yakalayamamanın hammadde bedelleri ile ilgili olduğuna işaret etti.

Gazeteciler ile bir araya gelen Mertöz, ihracat birim fiyatının da şu an 4 dolar olduğuna temas etti. Fiyatın 7 doları bulacağına öngören Mertöz, 2023 hedeflerini yakalama adına yeni bölgelere açılmanın ve Ar-Ge ile inovasyona yönelimin gerekliliğini vurguladı.

Ardından 5 ayın ihracatının 2,5 milyar dolar olduğunu belirten Mertöz, "İhracatımızda yüzde 55 payı bulunan Avrupa'ya satışımız 2015'in aynı dönemine göre miktaren yüzde 15 değer olarak ise yüzde 5 arttı. Bunun dışında 112 ülkeye ihracatımız da artış kaydetti. Kongo, Beyaz Rusya, Polonya, Gana ve Etiyopya gibi ülkelere ihracatımız ciddi oranda arttı. İhracatımızda ilk sırada yer alan Almanya, Fransa ve İtalya'ya ihracatımız da artarak devam ediyor." dedi.

İDDMİB Başkanı, ilaveten alüminyum hammadde ithalatında uygulanan vergiden şikayet etti. Rıdvan Mertöz, "Aliminyum sektörü yüzde 5-6 karla çalışıyor. Yüzde 3-6 ithalat vergisi nedeniyle firmalar çok ufak oranda kar ediyor. Birçok üretici güç durumda." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 17:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.