03 Haziran 2016 Cuma 09:53
Müsiad'dan Almanya'ya Kınama

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Alman parlamentosunun Ermeni iddialarına onay vermesini yazılı açıklama ile kınadı. Açıklamada şöyle denildi:

"Alman Federal Parlamentosu'nun 1915 olayları ile ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anadolu'da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmakla hiçbir ilgisi bulunmayan hadiselerin Almanya tarafından "soykırım" olarak tevil edilmesi anlaşılamaz. Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda bu iddiaların tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder. Gerek Almanya Federal Parlamentosu'nun aldığı bu kararı gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz.

İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya ile bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz. Bu siyasi kararın özellikle varlıklarıyla ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayan 3 milyondan fazla Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşımızın yaşamını ve Türk ile Alman toplumları arasındaki ilişkiyi zedelememesini umuyoruz."

Son Güncelleme: 03.06.2016 09:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.