17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:37
Mutfak için pratik bilgiler

Şekerlenmiş bal, bayatlayan kurabiyeler ve daha fazlası için mutfakta daha az zaman geçirip kendinize özel anlar yaratmanıza olanak sağlayacak pratik bilgiler. 
     
     1-Kullanmaktan vazgeçemediğiniz bakır tencere ve kaplarınızı parlatmak için üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz. Temiz bir bezi sirkeyle hafifçe ıslatın. Bakır kabınızı sirkeli bezle ovun. 
     
     2-Akşam işten geldiğinizde kolayca nohut, fasulye gibi bakliyat yemekleri yapmak için boş zamanınızda haşlayıp buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar pay edin. Derin dondurucuda saklayın. Yemek yapacağınız zaman çıkarıp çözülmesini beklemeden kullanın. 
     
     3-Bakliyat ve pirinçlerin oluşan böcek ve güveleri engellemek için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın. Kavanozların içine bir kaç diş kabuğu soyulmamış sarımsak atın. 
     
     4-Kuru fasulye pişirmek için bir gece önceden suda bekletmek gerekir. Eğer bir suda bekletmeyi unuttuysanız pratik bir yöntemle fasulyelerinizin yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. 
     
     5-Kuru fasulyeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun. 
     Tencereyi ocaktan indirip fasulyeleri tencerenin içinde suyunu süzmeden 1 saat bekletin. Böylece fasulyeleriniz yumuşacık olacaktır. Bu yöntemi nohut, kuru bakla gibi diğer bakliyatlar için de uygulayabilirsiniz. 
     
     6-Balın şekerlenmesini önlemek ve lezzetini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklayın. Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun. 
     
     7-Bal şekerlendiyse içi su dolu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra kullanıma hazır gelecek ve şekerlenme sorunu ortadan kalkacaktır. 
     
     8-Balık seçerken en tazesini almak için gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı olmasına dikkat edin. 
     
     9-Balık kızartırken evinizde oluşacak kötü kokuyu engellemek için kızartma tavasına bir dal defne yaprağı ekleyin. 
     
     10-Balıkların pullarını kolayca temizlemek için sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika bekletmeniz yeterlidir. 
     
     11-Kurabiye ve bisküvilerinizin taze kalması için ağzı kapalı teneke kutuda saklayın ve içine bir miktar pirinç ekleyin. Bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır. 
     
     12-Bayatlayan kurabiyelerinizi fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin. Fırında 1-2 dakika ısıtın. Hemen tazelik kazandıklarını göreceksiniz. 
     
     13-Mutfak dolaplarında dolaşan böcek ve karıncaları yok etmek için dolap içlerine terebentin sürün. Terebentini aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz.

Son Güncelleme: 17.08.2015 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.