11 Ekim 2013 Cuma 00:00

Başbakan Erdoğan'ın bugün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan, bir söyleşide 1980 öncesi dönemde Recep Tayyip Erdoğan için nasıl endişelendiğini anlatmıştı

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan, gazeteci Fatma Aksu ile yaptığı söyleşide Başbakan Erdoğan siyasete atıldıktan sonra nasıl endişelendiğini anlatmıştı.

Aynı röportajda Başbakan Erdoğan da, annesinin televizyonda kendisiyle ilgili bir haber çıktığında nasıl üzüldüğünü ve "Senden ne istiyorlar?" diye ağladığını anlatmıştı.

"GİTME DESEM DE BENİ DİNLEMEZDİ"

İşte gazeteci Fatma Aksu'nun yaptığı o r

öportajdan, Tenzile Erdoğan'ın 1980 öncesinde yaşananlarla ilgili söyledikleri:

"O günlerin sıkıntısını anlatamam. Evimizin iki tarafı balkondu. Bir tarafa çıkarım, gır gır silah sesleri. Diğer tarafa çıkarım yine aynı. Her yerden kulakları sağır edercesine silah ve patlama sesleri. Nasıl dayanırsanız bu acıya. O kötü anarşi zamanları. Her gün birşey duyuyorsunuz. Yüreğim ağzımda bekliyorum Tayyibimi.

O günlerin sıkıntısı başka bir şeye benzemez. Her gece sabahlara kadar gözümü kırpmadan bekledim onu. Her gün sanki ondan kötü bir haber gelecek sanırdım. Ama ona ne kadar 'gitme' desem de beni dinlemez, inandığı davada mücadelesine devam ederdi. Oğlum, o gün bugündür aynı koşturmacayla gidiyor.

Doğru düzgün bilmem ki bizimle uzun uzun otursun. Biz de, bir cumartesi, pazar olur da evde durur diye hala bekliyoruz. O günlerde nasılsa bugün de aynı işini sürdürüyor."

"OĞLUM SENDEN NE İSTİYORLAR?"

Aynı röportajda Başbakan Erdoğan ise annesinin kendisi siyasete atıldıktan sonra neler yaşadığını anlatmıştı:

"Zavallı anneciğimin gözyaşları hiç dinmedi. Siyasete atıldıktan sonra yaşadıklarım onu çok üzdü. Televizyonda benimle ilgili bir haber duyduğunda hep ağlıyor, 'oğlum senden ne istiyorlar' diye. Ben de onu öyle görünce sarılıp, 'anneciğim olur böyle şeyler, üzülme' diyerek teselli ediyorum."


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.