30 Ağustos 2015 Pazar 13:16
Oynarken Kimliğine Büründüğümüz 20 Efsane Oyun Karakteri

  1) Gordon Freeman (Half Life)


Senelerdir bekliyoruz bu adamı Half Life 3'te görebilmek için. Ama Valve tarafından bir açıklama gelmiyor ve bizi deli ediyorlar. Half Life tutkunlarının içinde apayrı bir yeri olan Gordon ustanın artık tekrar oynanma zamanı sizce de gelmedi mi?

  2) Mario (Super Mario)


Çocukluğumuzun efsanesi hala efsane olarak kalmaya devam ediyor. Ah o prensesi kurtarmak için çektiğimiz çileler yok mu.. Hiçbirimiz kız arkadaşımız için böyle uğraşmamışızdır değil mi?

  3) Lara Croft (Tomb Raider)


Tomb Raider serilerinin efsanesi sevgili bacımız Lara Croft'u yönetmek her zaman başkadır. Pata küte dövebilen, ok, silah ne varsa alayını kullanabilen ve "Ben tek siz hepiniz" olayını yapan en efsanevi kadın karakter olması ile hafızalara kazınan Lara Croft ayrıca Angelina Jolie tarafından da filme uyarlanınca ayrı bir efsane oldu.

  4) Master Chief (Halo)


Xbox severlere özgü bir efsane karakter olan Master Chief ya da John-117 ile oynamak ayrı bir zevk. Yüzünü bir görebilseydik ne güzel olurdu, ama seni tanımadan da böylesine oynamak da güzel be Master!

  5) Sonic (Sonic the Hedgehog)


Kirpi Sonic olarak hem oyunlarını hem de çizgi filmlerini zevkle takip ettiğimiz bu kirpimiz 90'lı yılların unutulmaz karakterlerinden biri. Onun kadar hızlı koşmayı hanginiz istemedi ki! (Flash ile ölümüne kapışır)

  6) Kratos (God of War)


God of War gibi bir PlayStation efsanesinden Master Chief ile kapıştırılması gereken karakter. ancak Kratos her türlü alır. Adam tanrılara kafa tutuyor be daha ne! Filmlerde aile intikamı için hep mafyalara kafa tutanları gördük, ama Kratos direkt tanrılara kafa tutunca oyun da tuttu tabii.

  7) Solid Snake (Metal Gear)


Bu sefer de Metal Gear serisinin efsanesinden bahsetmemek olmaz. Solid Snake öyle bir efsane ki imkansız diye bir şey kitabında yazmaz. Metal Gear Solid ile David gerçek adına sahip olduğunu öğrendiğimiz reyizimizin felsefi yaklaşımları da bizi aydınlanma çağına sokmuyor değil.

  8) Agent 47 (Hitman)


Bu adam görebileceğiniz en tehlikeli kel olabilir. Silahları sanat gibi kullanabilen ve inanılmaz sessiz bir şekilde işini halleden Agent 47 olabilecek en iyi insan tipi sanki. (Gerçi klon da olsun) 640509-040147 kodunu da herkes bilmez bak. Aslı budur. Not alın şekliniz olur.

21'inde de filmi vizyona girdi, koşun dostlar!

  9) Pers Prensi (Prince of Persia)


Böyle prense can kurban! Prens dediğin sarayında keyif çatar, ama Pers Prensi olursan işler değişir. Zaman hançeri bizde olsa biz de birşeyler yapardık diyorsunuz ama oyuna girince zaten kendiniz Pers Prensi olmuyor musunuz sanki?

  10) Nathan Drake (Uncharted)


Uncharted oynayanların hepsinin karizmasına takıldığı adam olan Nathan Drake'i özellikle "Nathan Drake Collection" PS4 için çıkınca alıp oynamamak günah olur demek geldi içimden. Adamda karizma akıyor yahu!

  11) Dante (Devil May Cry)


Kratos'un farklı versiyonu olarak düşündüğüm Dante'de annesini öldüren iblislere çatır çatır kafa tutması ile meşhur. Ancak adamdaki hava da kimse de yok. Öyle şekiller falan. Adama da deli yakışıyor o ayrı.

  12) Leon S. Kennedy (Resident Evil)


Resident Evil'deki en dikkat çekici karakter olan Leon, tam adıyla Leon Scott Kennedy olarak biliniyor. İlk oyunda olmasa da 2.sinde karşımıza çıkarak kendini sevdiren bu karizmatik arkadaşı da unutursak kalbimiz kurusun!

  13) Vault Boy (Fallout)


Fallout'un sarışını olan Vault Boy da bize resimde gördüğünüz işaretiyle huzur veren bir kişi değil mi?

Evet, Fallout'ta birçok karakter var, ancak Vault Boy kadar kendini sevdiren bir başka karakter olamadı, olamaz.

  14) Prophet (Crysis)


Crysis'in en sağlam karakteti olan Prophet'ın Türkçe adı "peygamber" olması nedeniyle biraz tepki çekiyor olsa da adam Crysis'in en ciddi karakteri olarak geçmese olmazdı. Hele ki son sahnede "Ben, Prophet!" demesini kendi demiş gibi düşünmeyen yoktur!

  15) Captain Price (Call of Duty)


Call of Duty serisini oynayan herhangi birine sorun, "Senin favori karakterin kim?" diye 100 kişiden 99'u hatta abartmıyorsak 100'ü de Captain Price diyecektir. Neden? diye soracak varsa CoD oynayınca anlayacaktır.

  16) Ezio (Assassin's Creed)


Tam adı Ezio Auditore da Firenze şeklinde biraz okunuşu zor olan bu eleman belki de en bilinen İtalyan olabilir. Hatta aslında kendimizi Desmond'ın yerine koyduğumuzu düşünürsek Ezio'ya geçiş evresini biz de yaşamıyor değiliz.

  17) Tommy Vercetti (GTA)


GTA'nın en efsanevi karakteri olan Vercetti, kare kare bir tipi olsa da uzun süren Vice City, Italyan İngilizcesi aksanı ile de sevilen Tommy'nin çiçekli böcekli gömleği ile de bizi bizden alıyor.

  18) Vito Scaletta (Mafia)


Vittorio Antonio Scaletta olarak tam ada sahip olan Vito ile mafyacılık oynamanın kralını yaptık. İtalyan mafya babası olmak da öyle kolay iş değil yani, oynayınca anlaşılıyor.

  19) Jane Sheperd (Mass Effect)


SPOILER - Seri boyunca galaksinin bir köşesinden bir köşesine koşturup uzayın değişik ırklarını bir araya getirip Normandy'yi BM Güvenlik Konseyi'ne çevirmesinin yanı sıra tüm galaksiyi Reaper tehtidinden kurtarması ile de gönüllerimizde taht kurmuştur. (John da iyi adam da Jane ile oynamanın tadı başka)

  20) Trevor Philips (GTA)


Trevor isminin dünyada yaygınlaşmasının başlıca sebebi bu adamdır! Öylesine pislik olunurken öylesine hayran bırakan Trevor, "reyiz" lakabını almayı Türk halkının kalbinden kazandı. Ekibin en asisi ama aynı zamanda nedense en sevileni olan bu adamın atarları da kendisi kadar efsanedir.

Son Güncelleme: 30.08.2015 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.