11 Ekim 2013 Cuma 00:00
REKTÖR

 

 

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

 

 

 

Özel bir restorantta verilen iftar yemeğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat Yanık'ın yanı sıra Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alettin Aslan ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı..

 

 

Yemekten sonra gazetecilere bazı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İrfan Aslan, ramazan ayının herkese güzellikler getirmesi temennisinde bulundu..

 

 

 

Son zamanlarda hakkında çıkan asılsız iddialara da değinen Rektör Aslan, bu tür asılsız ve gerçek dışı yazıların kendisini son derece üzdüğünü belirtti. Üniversitedeki hem akademik personel hem de idari personel ve yapılan ihaleler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aslan şöyle konuştu:''Aslında hiç böylesine bir açıklama yapmak istemezdim. Fakat gerçekten bu konuda çıkan haberler beni son derece üzüyor.

 

 

Ve şunu istiyorum gazetecilerden. Gerçekten bir şey öğrenmek istiyorsanız gelin sorun araştırın lütfen. Üniversite nin kapıları sonuna kadar açık. Sorun araştırın gerçekleri yazın. Birilerinin sözleri ile yalan yanlış yazmak hoş olmuyor. Bu bizi üzüyor. Bugüne kadar bizim yapmış olduğumuz üniversitedeki 2009’dan 2011 yılına kadar ihaleler burada. Elimdeki doküman da mevcut. Yapan firmaların hepsi yazıyor burada. Firmaların hepsinin Ağrılı olduğunu bu dokümanlarda göreceksiniz. 

Son zamanlarda yazılanlar çizilenler beni gerçekten çok rahatsız etmeye başladı. Ben bunu geldiğimden beri hep söylemişimdir. Ağrılı bu işin içinde varsa bu üniversite yürür. Bakın akademik personellerden 25'i Ağrılı, 6'sı Ankaralı, 4'ü Ardahanlı, 7'si Artvinli,1'i Aydınlı, 1'İ Bayburtlu, 1'i Batmanlı ve böyle devam ediyor. Türkiye’nin her yerinden akademisyen var. Ve buradaki dokümanda görüldüğü gibi 73 tane Erzurumlu akademisyen var.

  

Erzurumlu akademisyenlerin bir çoğu ben idareye gelmeden önce burada görevli personellerdi. Alınma tarihleri var burada. İdari personele baktığımızda alınan 65 tane Ağrılı var. Bakın gördüğünüz gibi Ağrılıların ne kadar çok olduğunu görüyorsunuz. Böyle asılsız iddialar ile karalamalar yapmak bizleri gerçekten çok üzüyor.''diye konuştu.

 

 

İftara İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, ve bir çok basın mensubu katıldı.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.