11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Reuters: Erdoğan kapitalizmi eleştirdi
 
 
 
Reuters haber ajansı, 'Başbakan Erdoğan Somali'ye yardım çağrısında bulunurken kapitalizmi eleştirdi' dedi.

 

 

 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'ye yardım için girişimde bulunurken lüks arabalar kullanan milyonerleri ve "Batı dünyasının", fakirlerin acı durumu konusundaki ukalalığını eleştirdi.

Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) toplantısında yaptığı konuşmada, Somali'deki açlığın yalnızca Müslümanlar için değil bütün insanlık için önemli bir sınav olduğunu söyledi.

Erdoğan, İİT'de yer alan 57 üye ülkenin dışişleri bakanlarına yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Eğer lüks arabalara biniyorsanız açlıkla mücadele eden insanlar için de yeteri kadar cömert olmalısınız."

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Umarım sarf edilen çabalar, uyuyan vicdanları harekete geçirecektir. Kişi başına düşen gelirleriyle böbürlenen Batı dünyasının Somali'ye destek vereceğini umuyoruz."

Hızla büyüyen bir ekonomiye ve çok partili demokrasiye sahip Türkiye, Müslüman dünyasındaki ülkeler ve gelişen dünya için bir büyüme modeli olarak görülüyor.

Erdoğan söz konusu konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Diğer taraftan trilyonlarca dolar kazanıp başkalarından faydalanan insanlara ne demeliyiz? Bu nasıl bir medeniyettir? (...) Bizler, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen peygamberin ümmetiyiz. Biz bugün, Somali'deki kardeşlerimizin bize yönelttiği bakışlarını geri çevirebilir miyiz?"

Erdoğan ailesiyle birlikte yarın Somali'ye gidecek. Erdoğan'ın orada yardım çadırlarını ziyaret etmesi ve kendisine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşlik etmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.