11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Sınırda bayramlaşma iptal!
 
 
 
 
 
Şanlıurfa'da, Türkiye ve Suriye sınırındaki ilçelerde gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşma uygulamasının, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

 

 

 

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ilçede 2005 yılından itibaren Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyetindeki akrabalar arasında idari mektup sistemiyle yapılan sınır ötesi bayramlaşmanın, Suriye'de son aylarda yaşanan gelişmelerden dolayı iki ülkenin üst düzey makamlarınca yapılan değerlendirmeler sonucu iptal edildiğini belirtti.

Bu yıl Akçakale'de sınır ötesi bayramlaşma için 4 bin 800 vatandaşın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Aygöl, şunları kaydetti:

''Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki olaylardan dolayı istenilmeyen gelişmelere mahal vermemek adına iki ülkenin üst düzey makamlarınca yapılan değerlendirmeler sonucu başvuruda bulunan vatandaşlarımızın hakları bundan sonraki bayramlarda saklı kalmak şartıyla askıya alınmıştır.''

Ceylanpınar Kaymakamlığı da söz konusu ilçedeki sınır kapısından gerçekleştirilecek uygulamanın bu dönem iptal edildiğini duyurdu.


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.