10 Haziran 2016 Cuma 12:03
Tüccarlarda Büyüme Mutluluğu

Türkiye'nin ilk 3 ayda yüzde 4,8 büyümesi tüccarları mutlu etti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, güçlü büyümenin cesaret verici olduğunu vurguladı.

Büyümeyi devamlı kılmanın önemine işaret eden Çağlar, "Düşen faizler piyasaya yansıyınca oluşacak iyimser havayı stratejik üretim yeteneğimizi arttıracak reformlarla taçlandırabiliriz." dedi.

İhracata yönelik markalı ürünlere yatırım yapılması gerektiğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, stratejik yatırımlarda dev ölçekli yeni sanayi şirketleri oluşturmak için benzeri görülmemiş teşvikler verileceğini işaret etti. İş dünyası olarak bu çalışmayı heyecanla bekliyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak biz de yenilikçiliğin ve girişimciliğin geliştirilmesi için Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfımızla marka ürünler geliştirme noktasında bu çalışmalara destek vereceğiz."

İTO Başkanı Çağlar, katma değerli üretim atağının başlatma vaktinin geldiğine temas etti; "Reel sektöre devlet ve özel sektörün birlikte el vereceği yeni bir yön bulmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 10.06.2016 12:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.