11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:43
Vakıf Emeklilik'in Fon Büyüklüğü 4 Milyar Tl'yi Aştı

İSTANBUL (AA) - Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, 2016 yılının 6 aylık döneminde 4 milyar TL'lik fon büyüklüğünü aştıklarını belirterek, 2016 yılında da sektörün üzerinde büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Vakıf Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, bireysel emeklilik sektöründe faaliyet gösteren Vakıf Emeklilik, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 17 Haziran 2016 tarihli verilerine göre 431 milyon TL’lik devlet katkısıyla birlikte 4 milyar TL’lik fon büyüklüğünü aştı ve 422 bin katılımcı sayısına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Obalı, 2016 yılında da sektörün üzerinde büyümeye devam ettiklerini bildirerek, ilk yarı yıl performanslarının da yıl sonu hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Obalı, "Devlet katkısı dâhil fon büyüklüğünde 4 milyar TL’yi aşmış bulunuyoruz. Mevcut katılımcı sayısı ve katkı payında da pazar payı hedeflerimizi gerçekleştirerek, fon büyüklüğündeki başarımızı perçinleyeceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Vakıf Emeklilik olarak emin adımlarla büyüdüklerini dile getiren Obalı, “2016 yılında 5 milyar TL’lik fon büyüklüğünü geçmek, katılımcı sayımızı artırmak ve katkı payındaki artışımızı yükselen bir ivme ile sürdürmek istiyoruz. Pazar payımızın da yüzde 8,5’e ulaşmasını hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.