11 Ekim 2013 Cuma 00:00
VERGİ BORCU TAKSİTLENDİRMELERİNE BÜYÜK KOLAYLIK

6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda değişiklik yapan 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 15 Haziran 2012 Tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

 

Kanun değişikliği ile 6111 sayılı Kanuna eklenen Geçici 19 uncu maddeye
istinaden; vadesi geçmiş vergi borçlarını yapılandırmak üzere vergi dairelerimize yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde;

 

Taksitlendirilen vadesi geçmiş borçlarını 3 taksit ödememek suretiyle ihlal
eden mükelleflerimizin ihlale neden olan tutarları ödemeleri gerektiği tarihten itibaren vergi dairelerimizce hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte, 2 Temmuz 2012 tarihinden itibaren en geç 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödemeleri halinde 6111 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir.

 

-Taksitlendirilen vergi borçlarını düzenli olarak ödeyen veya taksitlendirmeyi
henüz ihlal etmeyen ancak, taksit ödeme süresince tahakkuk eden ve ödenmesi gereken cari dönem vergilerinden yıllık gelir ve kurumlar vergileri, gelir (stopaj) vergisi, kurumlar (stopaj) vergisi, katma değer vergisi ve özel tüketim vergileri ile bu vergi türleri ile ilgili verilen beyannameler üzerinden tahakkuk eden vergileri 3 kez vadesinde ödememek veya vadesinde ödenmemekle birlikte en geç vadesi tarihinde söz konusu vergileri zor durum sebebiyle ödeyemeyeceğini vergi dairesine bildirmemek suretiyle yapılandırmayı ihlal eden mükelleflerimizde; 3 kez ödenmemek suretiyle ihlale neden olan cari dönem vergilerini en geç 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödemeleri veya bu süre içerisinde vergi dairelerimize yapacakları zor durum başvurusuna dayanılarak 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre çok zor durumda olduklarının tespit edilmesi halinde 6111 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir.

 

Mükelleflerimizin, Kanunla getirilen düzenlemeden yararlanarak ihlal edilen
yapılandırma hakkını tekrar kazanmaları ve ihlal edilen taksitler ile cari dönem vergilerinin ödenmesi ve diğer taksitlerinin de düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmayacaklarından iş ve işlemlerini vergi borcu problemi olmadan yürütebileceklerdir.

 

Mükelleflerimizin Kanunla getirilen düzenlemeden yararlanarak ihlal edilen
yapılandırma hakkını tekrar kazanmaları halinde yapılandırılan borçlarından dolayı ihalelere girmekten men edilmeyecekler, vergi borçlarının olup olmadığına dair yazı istenilmesi halinde taksitlendirme ihlal edilmediği sürece bu borçları için “vadesi geçmiş borcun bulunmadığı” na dair yazı verilecektir. Ayrıca yapılandırma sırasında herhangi bir teminat istenilmeyecektir.

 

Kanun kapsamındaki borçlarını ödemek üzere başvuran ancak ihlal nedeniyle
yapılandırılması bozulan mükelleflerimizden kanunla getirilen düzenlemeden yararlanarak yapılandırma hakkını tekrar kazanan mükelleflerimizin
mal varlığına tatbik edilen hacizler, bu malların bölünebilir nitelikte olması ve haczin devam edeceği malların amme alacağını karşılayacak değerde olması halinde, ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. Ayrıca, teminat değişikliği talepleri de değerlendirilebilecektir.

 

Kanunla mükelleflerimize sağlanan imkanların sürdürülebilmesi bakımından,
söz konusu ödemelerin 31/10/2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar
-Vergi dairelerimize, İlçe malmüdürlüklerimize,
-6111 sayılı Kanuna göre tahsile yetkili Bankalara nakden,
-6111 sayılı Kanuna göre tahsile yetkili Bankaların kredi kartlarıyla,
-Ödemeler www.gib.gov.tr adresinden internet ortamında,
yapılabilmektedir.

 

6111 sayılı Kanuna göre tahsile yetkili Bankalar ve anlaşmalı banka kredi
kartları www.gib.gov.tr adresinde yer almaktadır.

 

Birikmiş borçların ödenmesine yönelik büyük bir imkan sunan söz konusu
Kanundan faydalanmanız menfaatiniz açısından önem arz etmektedir.

 

Daha ayrıntılı bilgi için bağlı bulunduğunuz Defterdarlığımız Vergi Dairelerine
veya İlçe Malmüdürlüklerimize davet ediyor, bol kazançlar dileğimle saygı ve sevgiler sunuyorum.

Son Güncelleme: 10.08.2016 19:47
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.