25 Nisan 2015 Cumartesi 00:00
Bacaklarını kaybetme tehlikesi geçiren genç yeniden adım attı

Kovancılar ilçesinde, geçirdiği iş kazası sonucu ağır yaralanarak, bacakları kopma noktasına gelen 18 yaşındaki Emrah Ataş, yapılan operasyonlar sayesinde 3 ay sonra yürümeye başladı.

Ataş'ın tedavisini gerçekleştiren Fırat Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hayvan çiftliğinde çalışırken yem karma makinesinin içine düşerek her iki bacağından ağır şekilde yaralanan Ataş'ın 25 Ocak'ta hastanelerine getirildiğini belirtti.

Ataş'ın uyluk ve bacak kemiklerinde ciddi yaralanmalar, kemiklerde kırılmalar, kas ve adalelerde ciddi kopuklar, damar ve sinirlerinde kesilmeler ile kanama olduğunu dile getiren Yılmaz, bacakları kesilme riski bulunan hastanın hemen ameliyata alındığını söyledi.

Yılmaz, "Hemen kalp damar cerrahisi kliniği ile hızlıca hastanın ameliyatına başlandı. Kopmuş olan damarları tamir edildi, her iki bacağına damar yamaları atıldı. Daha sonra ortopedi kliniği olarak kırıkları için geçici tespitler yaptık. Bilahare yoğun bakımda bir süre takip ettik çünkü aşırı kan kaybından hayati durumu da söz konusuydu" diye konuştu.

Hastayı bir süre yoğun bakımda tuttuktan sonra ortopedi servisine aldıklarını ifade eden Yılmaz, zaman içerisinde yapılan bir dizi operasyonun ardından hastanın tekrar yürümeye başladığını kaydetti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hastamızın bacakları neredeyse kopmak üzereydi. Hatta hastanın ailesine 'bacakları kesildi' diye yanlışlıkla bilgi verilmişti. Aileyle konuştuk, böyle bir şeyin doğru olmadığını ama bacaklarını kaybetme riskinin hala devam ettiğini söylemiştik. Fakat geçen zaman içerisinde Allah'a şükür hastamızın bacaklarındaki damar tamirlerimiz çalıştı. Bugün itibarıyla hastamız yürüyor."

Bacaklarını kaybetme tehlikesi atlatan Ataş da yeniden yürümeye başladığı için büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 Yem karma makinesini temizlemek isterken ayağının kaydığını ve makinenin içine düştüğünü anlatan Ataş, "Makine ayakları toplayarak kırdı parçaladı. Tekrar yürüyebileceğime inanmıyordum. Bacaklarım neredeyse kopma durumuna gelmişti. Allah doktorlarımızdan razı olsun, öyle şeyler yaptılar ki mucize gibi bir şey oldu" dedi.

Son Güncelleme: 25.04.2015 00:01
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.