21 Ağustos 2015 Cuma 15:02
CHP Ankara milletvekili Sarıhan

ELAZIĞ  - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Kendi topraklarımız üzerinde kardeşçe ve barış içerisinde yaşaması gereken, etnik köken farklılıklarına rağmen yıllardır bir arada yaşama geleneğini sürdüren halkımızın adeta birbirini vurduğu, birbirini öldürdüğü bir ortam yeniden körüklendi" dedi.

Sarıhan, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan ile Elazığ'da bir otelde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Sarıhan, Suruç'ta yaşanan saldırının ardından Türkiye'de hızlı şekilde gelişen terör olayları ve bir koalisyon hükümeti kurulamaması noktasında partilerinin aldığı kararla tüm illerde olduğu gibi Elazığ'da da STK temsilcileri ile fikir alış verişinde bulunmak için kente geldiklerini belirtti.

7 Haziran'da yapılan seçimle seçmenin 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin tek başına iktidarda kalmasına izin vermediğini söyleyen Sarıhan, diğer üç partiye birbirine yakın bir sorumluluk verdiğini söyledi.

Bu sorumluluğun üç partinin bir arada hareket edip, ülkenin çıkarları doğrultusunda yeni bir hükümeti kurma fırsatı verdiğini ancak AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma sorumluluğunu 2. parti olan CHP'ye vermediğini öne süren Sarıhan, şöyle konuştu:

"35 günlük bir oyalamadan sonra koalisyon meselesini hiç tartışmadan sadece CHP'nin hangi konularda ne düşündüğünü ki biliyorsunuz 14 ilke ifade etmişti partimiz ve 5 ana temel konu üzerinden bu tartışmalarının sürmesi isteği içindeydi. Bu konuda herhangi bir müzakereye girmeden sadece CHP'nin görüşlerini dinlemekle yetinerek kendi görüşlerini, farklı olan görüşlerini dile getirmeden bu görüşmeyi bitirmiş oldular ve bir anlaşmanın çıkmadığını ifade ettiler."

Sarıhan, düzenledikleri toplantı ile koalisyon görüşmelerinin neden sonuçsuz kaldığı konusunda halkın temsilcileri olan sivil toplum örgütlerinin soruları varsa bu soruları yanıtlamak, kuşkuları varsa bu kuşkularını gidermek istediklerini, yaşanan terör olayları noktasında da düşünlerini öğrenmek istediklerini belirtti.

Suruç olayının ardından Türkiye'de yeni bir ortamın daha karşılarını çıktığını ifade eden Sarıhan, şöyle devam etti:

"Kendi topraklarımız üzerinde kardeşçe, barış içerisinde yaşaması gereken, etnik köken farklılıklarına rağmen yıllardır bir arada yaşama geleneğini sürdüren halkımızın adeta birbirini vurduğu, birbirini öldürdüğü bir ortam yeniden körüklendi. Böyle bir tablo ve ateş çemberi içinde çözüm süreci diye söylenmiş olmasına rağmen çözümsüzlük sürecine dönüştürülmüş olan bu ortamda yeni bir seçim nasıl olacaktır? Barışı sağlamanın yolları nelerdir? Bunlar doğal olarak sizinle fikir alışverişinde bulunmamız gereken bir süreç doğurmuş oldu. Bulunma nedenimiz budur."

İstanbul Milletvekili Ali Özcan ise CHP milletvekilleri olarak bir seçim varmış gibi Anadolu'nun her yerine dağıldıklarını belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile değerlendireceklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 21.08.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.