12 Ağustos 2015 Çarşamba 17:05
Elazığ E Tipi Cezaevinde hükümlü ve tutuklulara seminer

ELAZIĞ  - Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın hükümlü ve tutuklulara "Anne ve Çocuk İlişkisi'' konulu seminer verildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, hükümlü ve tutuklular için organize edilen faaliyetler kapsamında verilen seminere, uzmanlar Belgüzar Sivri, Nihal Yıldırım ve Rümeysa Dere konuşmacı olarak katıldı.

Nihal Yıldırım, anne ve çocuk arasındaki ilişkinin her yaşta farklılık gösterdiğini ve bunun normal bir durum olduğunu belirterek, annelerin, çocuk yetiştirme süreçlerinde zorlandıklarını ve ne yapmaları gerektiği konusunda bazen karar veremediklerini kaydetti.

Bebeklik döneminde anneye bağımlı çocuğun 4-5 yaşlarından itibaren birey olduğunu keşfetmesiyle annenin de davranışlarında değişimin kaçınılmaz olduğunu bildiren Yıldırım, çocukların meraklı olduğuna değindi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

''Onları (çocukları) dinleyin ve cevapsız bırakmayın. Dünyaya gözünü açar açmaz size güvenen çocuğunuzun anlattıklarını sabırla dinleyin ve sorularını kesinlikle cevapsız bırakmayın. Saygı sınırını netleştirin. Çocuğunuzun odasına girerken kapıyı çalmanız, onun da aynı şekilde davranması konusunda size söz hakkı sağlar. Böyle küçük detaylara dikkat ederek çocuğunuzun özel hayata saygı kavramını geliştirebilirsiniz.''

Diğer konuşmacılar da sunumlar yaptı.

Son Güncelleme: 12.08.2015 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.