05 Ağustos 2015 Çarşamba 18:05
Elazığ Orman Bölge Müdürü Polat:

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, son günlerde artan orman yangınlarına ilişkin, "Herkesin attığı cam şişenin, izmaritin veya bıraktığı mangal külünün yangına sebebiyet vererek, ciğerlerimiz olan ormanların, bağ ve bağ bahçelerin ve bu alanlarda yaşayan canlıların felaketi olabileceğini düşünerek bilinçli davranması gerekiyor" dedi.

Polat, makamında düzenlediği basın toplantısında, ilkbahardaki yoğun yağışlar dolayısıyla arazide büyük bir otlanma olduğunu ve artan sıcaklıkla birlikte kuruyan otların yangına yol açtığını belirtti.

Son bir kaç ay içerisinde çok sayıda örtü yangını ile karşı karşıya kaldıklarını, rüzgarında etkisiyle yangının bağ ve bahçeler ile ormanlık alanlara yayıldığını dile getiren Polat, "Bu yangınların yüzde 97'si insanlarımızın dikkatsizliğinden ve tedbirsizliğinden çıkmıştır. Yangınlarla mücadelede en önemli etken insanlarımızın yangına karşı bilinçli ve duyarlı olmasıdır" dedi.

Polat, vatandaşların yangına daha etkin bir şekilde müdahale edilebilmesi için ilgili ekiplere mümkün olabildiğince destek olunması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların yangın anında 177, 110, 155 veya 156 numaralı telefonlara ihbar da bulunmalarının yangına zamanında müdahale açısından önemli olduğuna dikkati çeken Polat, şöyle konuştu:

"Herkesin attığı cam şişenin, izmaritin veya bıraktığı mangal külünün yangına sebebiyet vererek, ciğerlerimiz olan ormanların, bağ ve bağ bahçelerin ve bu alanlarda yaşayan canlıların felaketi olabileceğini düşünerek bilinçli davranması gerekiyor. Bu nedenle olur olmaz izmaritlerimizi yere atmayalım, pikniğimizi yaptıktan sonra ateşimizin söndüğünden emin olalım ve doğaya cam şişe ve benzeri şeyleri bırakmayalım."

Son Güncelleme: 05.08.2015 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.