03 Ocak 2016 Pazar 18:07
Elazığ'da Şehitleri Anılıyor

Elazığ'da, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce organize edilen ve İstasyon Meydanı'ndan başlayan etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi üzerinden Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

 İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, "tarihi bir felaket ve kapanmayan bir yara" olan Sarıkamış Harekatı'nın aynı zamanda büyük bir destan olduğunu söyledi.

Göker, "Donanımsızdılar, açtılar ama içlerindeki vatan aşkı onları o mücadeleden geri bırakmadı. Orada bizler, vatan ve millet için şehit düştüler. Bir millet topyekun, aç ve susuz şekilde, yazlık kıyafetiyle de olsa ayakta durmanın mümkün olmadığı bir coğrafyada, vatan ve millet için gözünü kırpmadan ölebileceğini gösterdi" dedi.  

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar da Sarıkamış'ta şehit olanları unutmamak ve unutturmamak için bu etkinliğin yapıldığını kaydetti.

Yürüyüşe, kurum temsilcileri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. 

Son Güncelleme: 03.01.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.