11 Eylül 2015 Cuma 14:42
Şizofreni hastasının fotoğrafını propaganda için kullandılar

 Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir haber ajansının "kaçırılan özel harekatçı başkomiser" diye yayınladığı fotoğrafın şizofreni hastası bir kişiye ait olduğu ortaya çıktı.

Örgüte yakın yayın organlarında PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve fotoğrafı servis edilen kişinin, farklı tarihlerde çeşitli akıl ve ruh sağlığı hastaneleri ile rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören, Çanakkale Gelibolu doğumlu, 50 yaşındaki şizofreni hastası Ersin Demirel'e ait olduğu öğrenildi.

Hastane kayıtlarına göre, Aydın Kuşadası SÇEK Özel Pamuk Bakımevinde kalırken 27 Şubat 2012'de bakımevinden kaçarak 8 Mayıs 2012'de Şırnak'ın Silopi içesine giden Demirel'in Verimli Jandarma Karakoluna gidip "ben teröristim" şeklinde ifade verdiği ve ruh sağlığının yerinde olmadığının anlaşılması üzerine Silopi Devlet Hastanesine gönderildiği belirlendi. 

Yapılan tetkikler sonucu, yatarak tedavi görmesi gerektiği için, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığının 9 Mayıs 2012 tarihli yazısı ile tedavi için Elazığ Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesine gönderilen Demirel'e burada yapılan tetkiklerde "bipolar affektif bozukluk" tanısı konuldu; hasta, tedavinin ardından 11 Temmuz 2012'de taburcu edildi.

Taburcu edilmesinin ardından Tunceli'nin Pertek ilçesinde bulunan bir yakınının yanına yerleşen Demirel'in çevre sakinlerini rahatsız etmesi üzerine Pertek Kaymakamlığının talebi ile yeniden Elazığ Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, 7 Kasım 2013'te taburcu edildiği öğrenildi.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde sokaklarda yatıp kalkan ve güvenlik güçlerine zaman zaman asılsız ihbarda bulunan Demirel'in yakın zamanda Ovacık Devlet Hastanesine gidip  kendisini terör örgütü mensubu olarak tanıttığı ve örgütten kaçtığını söylediği, bunun üzerine güvenlik güçlerince yapılan incelemede örgüt mensubu olmadığı anlaşılan söz konusu kişinin tedavisinin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, terör örgütü PKK'nın, Yüksekova'da bir polisi kaçırdığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu açıklamıştı. Haberin  provokatif amaçlı olduğunu kaydeden Canbolat, haberin, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik, kasıtlı olarak yapıldığını ifade etmişti. 

Son Güncelleme: 11.09.2015 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.