21 Şubat 2018 Çarşamba 15:21
FÜ’de "Bilimde Kadın" paneli

Fırat Üniversitesinde (FÜ) "Bilimde Kadın" paneli düzenlendi.

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” nedeniyle “FÜ Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda "Bilimde Kadın” paneli yapıldı. Panele çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan FÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirelli, tarihte kadınlarında en az erkekler kadar bilime ilgi duymuş, ancak cinsiyetçi bakış açılarının koyduğu engellerden dolayı gerek eğitim de gerek ise bilimsel üretimde hak ettiği noktaya ulaşamadıklarını belirtti.

Her şeye rağmen kadınların bilginin ve bilimin yolunda ilerlemekten asla vazgeçmediklerini dile getiren Prof. Dr. Demirelli, “Erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü bir alan olan bilim dünyası, insanlığın bugün geldiği noktada cinsiyet üstü bir üretim alanı haline nihayet dönüşmektedir. Kadınlar her alanda olduğu gibi bilim alanında da ancak büyük mücadeleler sonucunda yer alabilmişlerdir. Kendisine biçilen sosyal roller arasında bilim insanlığı hiçbir şekilde yer almasa da güçlü ve zeki Türk kadını çağdaş Türkiye’nin sunduğu imkanlarla tıptan kimyaya, mühendislikten arkeolojiye kadar bilimin her alanında sayısız başarılara imza atmıştır” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan FÜ öğretim üyeleri, Prof. Dr. Adile Muz, Yrd. Doç. Dr. Burcu Gezer Şen, Yrd. Doç. Dr. Onur Yerlikaya Şaşmaz ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Uzun’da, katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.