03 Şubat 2018 Cumartesi 17:36
"Toplumu İnşa Eden Kadındır"

Kadınların etkin olmadığı bir toplumun kalkınmasının ve ilerlemesinin mümkün olmayacağını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, toplumu inşa edenin kadınlar olduğunu söyledi.

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından her ay tematik olarak organize edilen ‘Kadın Buluşmaları’, Şubat ayı programı yoğun katılımla gerçekleşti. Programa katılan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kadınların toplumdaki önemine değindi.

Kadınların iş ve çalışma hayatında etkin olmadığı bir toplumun kalkınması ve ilerlemesinin mümkün olmayacağını dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Sizler bulunduğunuz makamlarda ve görevlerde şehrin yönetiminde etkin rol alan yöneticilerimizsiniz. Bu konumlarınızla şehrimize ve şehrimiz insanına hizmet veriyorsunuz. Bu anlamda doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında hizmet üreten Elazığ Belediyesi ile sizler paydaşsınız. Bu paydaşlık biraz da sorumluluklarımızı paylaşmakla hayata geçiyor. Resmi kurumlarımız ve özellikle okul, sağlık merkezleri bizlerin üzerinde hassasiyet ile durduğu ve her ihtiyaçlarını anında karşılamak gibi bir refleksimiz olduğu kurumlardır” dedi.

Kadınların hayatın her aşamasında imzası ve mührü olduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, “Sizlerin fedakarlığı, emeği, sevgisi, gayreti, mücadelesi olmasaydı, insanoğlu olmazdı. İster sadece evinin, ailesinin işleriyle meşgul olsun, isterse aynı zamanda sizler gibi çalışarak hayatın farklı alanlarında ilave sorumluluklar üstlenmiş olsun, her kadın bizatihi varlığıyla takdiri ve saygıyı fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

Program daha sonra Fatih Çakar’ın seslendirdiği bir birinden güzel eserler ile devam etti.

Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Eşi Nebahat Yanılmaz, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ İş Mahkemesi Müdiresi Füsun Arslan, basın kuruluşlarında çalışan bayan gazeteci ve köşe yazarları ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.