07 Ekim 2015 Çarşamba 00:57
Başsavcı Aldemir gazetecilere seminer verdi

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, gazetecilerle adli konuların haberleştirilirken hukuk ilkeleri açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim semineri ile kentte çalışan gazeteciler adil konuların haberleştirilmesinde hukuk ilkeleri açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirildi. 

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Aldemir, seminerde yaptığı sunumda, gazetecilerin adli konularda haber yaparken hakkında soruşturma ya da kovuşturma yürütülen kişilerin toplumdaki saygınlığının zedelenmemesi için hukuka uygunluk kriterleri içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bireysel ve toplumsal bilgilenmeden beklenen işlevin gerçekleşmesi için haberin gerçek ve saptırılmamış olması gerektiğini dile getiren Aldemir, şunları kaydetti: 

“Basın görevini ifa ederken öncelikle gerçeğe uygun şekilde objektif sınırlar içinde hareket etmeli, haberlerinde, eleştiri ve yorumlarında gerçeğe bağlı kalmalıdır. Basının gerçeğe uygun bir haber vermesi, aynı zamanda gazetecinin bir olayı doğru sayılabilmesi için haber objektif ve inandırıcı olmalıdır." 

Semineri, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci, Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile kentte çalışan gazeteciler izledi. 

Başsavcı Aldemir gazetecilere seminer verdi

Başsavcı Aldemir gazetecilere seminer verdi

Başsavcı Aldemir gazetecilere seminer verdi

Başsavcı Aldemir gazetecilere seminer verdi

Son Güncelleme: 07.10.2015 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.