23 Ekim 2015 Cuma 19:23
Erzincan Üniversitesi'nde kan bağış merkezi

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi binası içinde daimi kan bağış merkezi oluşturuldu. 

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında üniversite ile Kızılay Erzincan Şube Başkanlığı ve Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğiyle daimi olarak oluşturulan kan bağış merkezi, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalkan ve Kızılay Erzincan Şubesi Başkanı Ferit Bayata'nın katıldığı törenle açıldı. 

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kan bağışı konusunda Kızılay ile yaptıkları işbirliği ile örnek bir uygulamayı hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Bir kan üç can sloganıyla yola çıkıyoruz. Erzincan Üniversitesi'nde hedef her öğrencinin yılda bir kez kan vermesi. 'Bir kan üç can', 11 bin öğrenci, 33 bin can demektir. İnşallah bu aktiviteyi başarıyla gerçekleştiririz ve Türkiye'deki pek çok üniversitemize de örnek teşkil ederek kan bağışındaki açığımızı önemli ölçüde karşılamış oluruz."

Kızılay Erzincan Şubesi Başkanı Bayata da Türkiye'deki 176 üniversite içerisinde ilk sabit kan merkezinin Erzincan Üniversitesi'nde açıldığını söyledi. 

Açılış sonrası kan merkezinin ilk bağışçıları Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Başıbüyük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kalkan ve Kızılay Erzincan Şubesi Başkanı Bayata oldu. 

Erzincan Üniversitesi'nde kan bağış merkezi

Son Güncelleme: 23.10.2015 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.