18 Nisan 2015 Cumartesi 14:40
Erzincan'da, 'Matematik Bulvarı Projesi'

Erzincan'da, öğrencilere matematik dersini sevdirmek amacıyla bir öğretmen tarafından Matematik Bulvarı Projesi geliştirildi. 

Kent merkezine bağlı Ganiefendi Çiftliği köyünde 72 öğrencinin eğitim gördüğü Gülhanım-Celal Toraman Ortaokulu’nda, matematik dersini eğlenceli hale getirmek ve öğrencilere sevdirmek amacıyla "Matematik Bulvarı" oluşturuldu.  

Öğretmenler ve öğrenciler tarafından okul bahçesinde oluşturulan bulvarda, önemli formül, grafik ipuçları ve şekilleri boyayla zemine çizildi. 

Matematik öğretmeni Hüseyin Düzgünoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin teneffüslerde bahçede dolaşırken birbirlerine sorular yönelttiğini, oyunlar oynadığını söyledi.

Öğrencilerin bu şekilde derste öğrendiklerini teneffüste tekrar etmiş olduklarını ifade eden Düzgünoğlu, "En azından ders başarılarının biraz daha artmasına katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Cadde şeklinde yaptık. Her cadde bir sınıf ile alakalı formülleri içeriyor.  Kendimizce belirlediğimiz bu formülleri yere boya ile yazdık. Biraz da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavını düşünerek bunları yaptık ki çocuklar daha iyi istifade etsinler" diye konuştu.  

Çalışmanın TEOG sınavı öncesi kendilerine çok faydalı olduğunu söyleyen 8. sınıf öğrencisi Onur Güzel, "Arkadaşlarımızla teneffüste gelip birbirimize sorular soruyoruz. İşlemleri yapmaya çalışıyoruz. Teneffüslerde bizim için tekrar oluyor." 

Son Güncelleme: 18.04.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.