25 Nisan 2015 Cumartesi 17:17
Kar ve soğuk yaylaya çıkan sürü sahiplerini vurdu

ERZİNCAN  - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde etkili olan kar ve soğuk, yaylalara çıkan sürü sahiplerini vurdu.

Baharın gelmesiyle nisan başında yaylara çıkan sürü sahiplerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle evlerine dönmek zorunda kaldı, bir bölümü de alçak kesimlere inmeyi tercih etti. 

İlçe merkezine 45 kilometre mesafedeki eski Sansa köyünün yüksek kesimlerindeki yaylalara çıkan sürü sahipleri, iki gündür etkili olan kar ve soğuktan olumsuz etkilendi.

Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği bölgeyi, hayvan ve çadırlarını toplayarak terk eden sürü sahiplerinden bir bölümü alçak kesimlere inmeyi tercih etti, bazıları da evlerine döndü.

Yaylanın alçak kesimlerinde konaklamayı tercih eden sürü sahiplerinden Ramazan Topal (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aşırı soğuk nedeniyle bir çok arkadaşım evine döndü. Yüksek kesimlere çıkamıyoruz. Soğuk hava gece daha etkili oluyor. Sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Topal, yaylada bu yıl çok sert soğuklar yaşandığını, hava şartlarının böyle devam etmesi durumunda evine döneceğini söyledi.

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.