16 Ağustos 2015 Pazar 15:15
Türk Kızılayı Kurban Bayramı'na hazırlanıyor

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kurban Bayramı kampanyasına hazırlandıklarını belirterek, "Vekaletle kurban kesim kampanyamız çerçevesinde 24 ülkede Türk bayrağını dalgalandıracağız" dedi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla yürüttüğü vekaletle kurban kesimi kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Türk Kızılayı'nın vekaletle kurban kampanyasıyla elde ettikleri kavurmaları bütün yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi bir misyonu bulunduğunu anımsatan Akar, uygulamalarını bu yıl da sürdüreceklerini belirtti. 

Hem amacına hem kuralına hem dini vecibelere hem insan hakları hem de hayvan haklarına uygun bir şekilde kurbanların kesimini gerçekleştirdiklerini anlatan Akar, "İslami ve insani usüllere son derece riayet ediyoruz ayrıca elde ettiğimiz konserve kavurmaları da bütün yıl boyunca yurdumuza dağıtmak suretiyle gerçek amacına ulaşmasına sebep oluyoruz" dedi. 

Akar, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışına da kurbanları ulaştırdıklarını ifade ederek, "Vekaletle kurban kesim kampanyamız çerçevesinde 24 ülkede Türk bayrağını dalgalandıracağız. Oralarda Türk milletinin bağışlamış olduğu, vermiş olduğu vekaletlerle kurban kesimini gerçekleştireceğiz. Milletimizin merhamet elini oralara ulaştırmış hem de insanlarımızın dini vecibelerini yerine getirmelerine vesile olmuş olacağız" diye konuştu. 

- "185 kişilik Kızılay orduyla sıfır noktasındayız"

Türkiye'nin sıfır noktasındaki Suriyelilere yönelik yardımlarına da değinen Akar, Türk Kızılayı olarak Türkiye içinde ve dışındaki operasyonlarına devam ettiklerini söyledi.

Özellikle sıfır noktası operasyonlarının devam ettiğini belirten Akar, "İçeriye gönderdiğimiz yardımlarla 185 kişilik bir Kızılay ordusu bu işlerle uğraşıyor ve Türk Kızılayı, Türk insanının merhamet elini Suriyeli kardeşlerimize ve karşı tarafta himayeye muhtaç ve yardıma muhtaç kim varsa hiç bir ayrım gözetmeden, Türkmeni, Kürdü, Türkü, mezhepleri farklı olan Müslümanı, Hristiyanı, Katoliki, Ortadoksu, Keldanisi, Süryanisi kim varsa hepsine yardım etmeye devam ediyoruz" dedi. 

Irak'taki yardımlarının da sürdüğünü aktaran Ahmet Lütfi Akar, milletin merhamet elini, Allah rızası için insanlara ulaştırmaktan son derece memnun olduklarını vurguladı. 

Son Güncelleme: 16.08.2015 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.