27 Ocak 2018 Cumartesi 14:18
Erzincan, EMİTT fuarında göz dolduruyor

Erzincan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 22’nci EMITT Fuarında yerini aldı. 28 Ocak tarihine kadar sürecek olan fuarda Erzincan standı 12’inci holde misafirlerini ağırlıyor.

22’ncisi düzenlenen EMITT 2018 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında bu yılda Erzincan yerini aldı. Erzincan ile alakalı açılan stant fuarda büyük ilgi görülürken, başta Erzincan, Ergan Dağı, Kemaliye ve Kemah ilçeleri dünyaya tanıtılıyor.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında gerçekleştirilen ve 81 ilin tanıtımda yarıştığı organizasyonda Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Aajansı’nın (KUDAKA) desteği ile Erzincan Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kemaliye ve Kemah ilçeleri tarafından 12 nolu salonda kurulan stantta Erzincan’ın tanıtımı yapılıyor.

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı. 25 Ocak’ta başlayan ve 28 Ocak’a kadar sürecek olan fuarda Erzincan, bu yıl Valiliğin koordinasyonunda boy gösteriyor.

Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların kendi bölgelerine ait yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıttığı organizasyonun protokol açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Kemah Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, kaymakamlıklar ve belediye yetkilileri katıldı.

Erzincan’ın turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için her yıl büyük umutlarla katılım sağlanan ve bu yıl 22.’si düzenlenen fuarda şehrin turizm potansiyelleri ile birlikte yöresel ürünlerin de tanıtımı yapılıyor. Erzincan Valiliği, ilin tanınırlığını arttırmak için 4 gün boyunca doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında yöreye özgü ürünleri ziyaretçilere sunuyor. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiği Erzincan standında, ziyaretçilere yöresel yiyeceklerin ikramında bulunularak, kültür ve turizm alanları hakkında yetkililer tarafından bilgiler veriliyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bu fuarın sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine ve barışa da katkı sunması dileklerinde bulundu.

Erzincan’ın tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı fuar ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, fuarın, tanıtım açısından önemli bir organizasyon olduğunu ve Erzincan’ın bu türden tanıtım etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtım açısından daha geniş kitlelere ulaşacağını söyleyerek, fuarın Erzincan’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12 nolu salonda kurulan standa ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu. Erzincan Valisi Ali Arslantaş tarafından karşılanan misafirlere Erzincan’ın yöresel ürünlerinden ikram edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincanlı Valiler Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün yanı sıra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve çok sayıda ilin valisi ile Erzincanlı bürokrat ve işadamları Erzincan standını ziyaret ettiler.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Erzincan standında misafirleri ağırladıktan sonra bazı illerin stantlarını ziyaret ederek sohbet edip bilgi alış verişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.