10 Şubat 2018 Cumartesi 10:06
Erzincan ilçelerindeki hastalar artık kendi ilçelerinde tedavi olabilecek

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Polikliniği İle Erzincan’ın Refahiye, Tercan ve İliç ilçelerinde bulunan hastane acil servis poliklinikleri arasında kurulmuş olan video konferans sisteminin açılışı yapıldı.

Türkiye de ilk defa Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin tanıtımı Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, Erzincan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve hastane yönetiminin katılımıyla yapıldı.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Polikliniği’nde açılışı yapılan video konferans sistemi sayesinde hastalarla kendi ilçelerinde tedavi olacakları sisteme kavuştular.

Video konferansla ilçelerde bulunan hekimler, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki uzman doktorlarla iletişime geçerek, hastalar ilgili bilgi akışını dijital olarak elde edilecekler.

Açılışı yapılan sisteme ilişkin açıklamada bulunan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan ağ sayesinde ilçe hastanelerinin acil, yataklı yada poliklinik servislerindeki hekimlerin bir hastayı değerlendirmek istediklerinde video tele konferans sistemi ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanarak uzman doktor, hoca ve yardımcı doçentlere hastalarının durumlarını danışabilme imkanına sahip olabileceklerini bildirdi.

İlçelerdeki hastaların Erzincan merkeze gelmelerine gerek kalmadan ikamet ettikleri ilçede şifa bulabilmelerini sağlayacak olan sistem sayesinde Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda mevcut olan 200 hekimi her ilçeye göndermiş olacaklarını kaydetti.

2017 yılında ilçelerden Erzincan’a toplamda 1875 ambulans sevki olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, sevki yapılan yaklaşık 400 hastanın Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildiğini bu kapsamda yaklaşık 1400 hastanın Erzincan Merkezdeki acil serviste hizmet alarak ilçelerine geri dönüş yaptıklarını belirtti.

Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız konuşmasının devamında, hasta yoğunluğunu, hastaların şehir merkezine gelerek yaptıkları maliyeti en aza indirme ve kendi ilçelerinde tedavi almalarını sağlayacak olan sistemin 7 gün 24 saat aktif kalacağını, şuan için ise Erzincan’ın Refahiye, Tercan ve İliç ilçelerinde uygulamaya konularak, sistemin 1 ay içerisinde tüm ilçelerde aktif durumda olacağını kaydetti.

Uygulamaya konulan sistemde bir acil şef nöbet telefonunun oluşturulduğu belirten Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, kurulan kameralarla hasta ile ilgili kapsamlı görüntüleme yapabileceklerini bu sayede yeni yapılan ilçe hastanelerinde hem yatan hasta sayıları hemde işlevliklerini artırmayı planladıklarını söyledi.

Vali Ali Arslantaş yaptığı açıklamada uygulamaya konulan sistem sayesinde tüm ilçe hastanelerini Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birer polikliniği haline getirmiş olduklarına dikkat çekerek, hasta mahremiyetinin sağlanması açısından da yapılan görüşme kayıtlarının 6 ay boyunca arşivlenebileceğini söyledi.

Vali Arslantaş, sistemin kurulmasında emeği geçen Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül’e, Erzincan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik’e, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini ileterek, sistemin tüm ilçelere hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.