28 Ocak 2018 Pazar 16:00
Geleneksel atlı kızak yarışları nefes kesti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel ve Atlı Kızak Yarışları nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Erzurum Cirit Sahası’nda gerçekleşen yarışları, Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç de izledi. 80 kişinin katıldığı yarışlarda sporcular galip gelmenin mücadelesini verdi. Kars, Erzincan, Bursa, Yalova, Kayseri ve Ankara’dan Erzurum’a gelen sporcuların kıya sıya mücadele ettiği yarışlarda kızaklara koşulan atların ihtişamı da göz kamaştırdı. Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, ata sporlarının kentte yaygınlaşması noktasında spora ve sporcuya destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Yarışların büyük mücadelelere sahne olduğunu ifade eden Asbaşkan Genç, bölge illerinin de katılımıyla gerçekleşen organizasyonda Erzurum ve bölgedeki sporseverlerin de yarışlara yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.