14 Şubat 2018 Çarşamba 11:16
Milletvekili Ilıcalı İPEKYOLUSİFED’i ziyaret etti

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum İPEKYOLU Sanayici İş Dünyası Federasyonu’nu ziyaret etti. Federasyon Başkanı Mehmet Nuri Alim ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ilıcalı, iş dünyasının sorunlarını dinledi.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Amacımız Erzurum’un kalkınması için elimizden gelen tüm imkânları kullanarak yerli ve milli otomobilin şarj ünitelerinin üretiminin Erzurum’da yapılması için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde birçok girişimde bulunduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği ve çalışmalarına başlanan yerli ve milli otomobilin şarj ünitelerinin üretimi, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yaptığımız bu girişimlerin olumlu karşılanması sonucu GERSAN Elektrik AŞ tarafından Erzurum’da üretilecek” diye konuştu.

Erzurum İPEKYOLU Sanayici İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Başkanı Mehmet Nuri Alim ise Erzurum’un kalkınması için yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, yerli ve milli otomobilin şarj ünitelerinin üretiminin Erzurum’da yapılmasının çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

İPEKYOLUSİFED Başkanı Mehmet Nuri Alim, de yeni kurulan bir Federasyon olarak ilk projeleri hakkında bir sunum yaparak Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı bilgilendirdi.

Alim, tarihi İpek yolu canlandırmak amaçlı olarak İPEKYOLUSİFED olarak tarihi İpek yolu üzerindeki ülkelerin ataşeleri ile birlikte kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Başbakan Yardımcısı Prof Dr. Recep Akdağ, Milletvekilleri ve iş adamlarınındı davet edileceği bir çalıştay hazırlıkları yaptıklarını belirterek “Amacımız ilimizi ve bölgemizin çalıştayların altyapısını oluşturacak BTK Demiryolu’nun uzantısında yer alan ülkelerin pazarlarında ihtiyaç olan ürünlerin belirlenmesi için bu ülkelerde araştırma yapılarak, Doğu Anadolu’da yeni yatırımların da eklenmesiyle talep edilen ürünlerin üretilmesi için de bir yatırım planı hazırlanmasıdır” dedi.

İPEKYOLUSİFED Başkanı Alim, “Bu çalışma ile BTK demiryolunun hayata geçmesiyle doğacak ihracat fırsatları belirlenip, uygun üretim yatırımları Doğu Anadolu kentlerine dağıtılarak bölgeye canlılık getirecek, göçü azaltacak, refahı artıracak bir imkân ortaya çıkabili” diye konuştu.

Erzurum Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Alim’i tebrik ederek Tarihi ipek yolunun canlandırmak amaçlı atılacak olan her adımda destek olacaklarını ifade ederek memnuniyetini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.