09 Şubat 2018 Cuma 15:18
Yakutiye Meslek Edindirme Kursu’yla öğrenirken kazandırıyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursu, geleneksel el sanatlarının yaşatılması içtin kurslarıyla önemli bir işlev görüyor. Ev hanımı ve genç kızlar, Yakutiye’nin kurslarında hem meslek öğreniyor, aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlıyor. İş Kur ile birlikte düzenlenen beyaz iş kursuna katılan 30 ev hanımı ve genç kız kurtlarını tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Yakutiye Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak için önemli bir işlev görüyor. Son düzenlenen kursta, günümüzde çok bilinmeyen beyaz işi eğitim programına katılan 30 ev hanımı ve genç kız kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Sertifika törenine katılan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kursiyerlerin el emeği göz nuruyla yaptıkları beyaz işlerine baktı. Ürünleri büyük bir ilgiyle inceleyen Ali Korkut, "Mesleki kurslarımız günümüzde evde anneden alınmayan veya unutulmuş geleneksel sanatlarımızın yaşaması için de kurslar açıyor. Oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip beyaz işi bileni ve kullananı azalan bir el sanatımız. Kursiyerlerimiz, İş Kur ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kursu tamamladılar. Kurs süresince bu kardeşlerimiz mesleki beceri kazanırken, harçlıkta aldılar. Ev hanımlarının mesleki beceri açısından yetkin olmaları önemli. Bu insanlar evde otururken, ev ekonomisine katkı sağlayabiliyor veya ticaretin içine girebiliyorlar. Kurslarımız bu açıdan da önemlidir" dedi.

Yakutiye Belediyesi ile İş Kur tarafından düzenlenen Zigzag beyaz iş makina kursuna 30 ev hanımı ve genç kız katıldı. 2 ay süren kursta kadınlara beyaz işi eğitimi verilirken, kurs süresince günlük 25 lira harçlık aldılar. Geleneksel el sanatı olan zigzag ve beyaz iş kursu, Erzurum el sanatları arasında tarihi bir yeri olan, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutulmuş bir sanat. Eskiden el ile yapılan beyaz işi, şimdi makinalar ile de yapılabiliyor. Ev mefruşatında, salon takımlarında, yatak odasında, pike ve havlularda kullanılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.