22 Şubat 2018 Perşembe 12:31
Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği’nden bir günde iki etkinlik

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) üyelerinin bireysel gelişimlerinin sağlanması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Kızılay Derneği Eskişehir Şubesi ile birlikte 30 ETOS üyesi ve yakınının katıldığı "Uygulamalı Temel İlk Yardım" eğitimi Kızılay Eskişehir Şubesinde gerçekleştirildi. Faaliyette, uzmanlar tarafından ’madde tıkanması, boğulma, çarpma gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

Gün içerisinde başka bir faaliyet ise, dernek binasında 14 Şubat Öykü Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Dernek üyesi yazarlar Ahmet Taşcıoğlu ve Bilgen Ertekin tarafından 2 aydır her perşembe günü düzenlenen "Öykü Atölyesinde öykü yazma teknikleri,Türkçe ve dil kuralları ile ilgili eğitim alan üyeler yazdıkları öyküleri okudular. Dernek binasında buluşan ETOS üyeleri bir taraftan öyküyle yeni tanışan 11 arkadaşlarının öykülerini dinledi, diğer taraftan yine dernek üyelerince seslendirilen müziklere eşlik ettiler.

Etkinlikler sonunda konuşan Dernek Başkanı Nihal Bağcı, "Amaçlarımız doğrultusunda STK’lar ve derneklerle birlikte çalışmalar yaparak toplumun ortak beklentilerini karşılamaktır. Sanatın, yeteneğin yanı sıra öğrenme ve çalışma sonucu da gelişecek. Her iki çalışmaya katılan arkadaşlarını sertifika ile ödüllendirilecekler, ayrıca öyküleri kitap haline getirecekler" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.