22 Şubat 2018 Perşembe 13:46
Dominika 23 Şubat’ı Ulusal Kuraş Günü ilan etti

Dominika, 23 Şubat’ı Ulusal Kuraş Günü ilan etti.

Küçük Antiller’de bir ada ülkesi olan Dominika, 23 Şubat’ı ülkede Ulusal Kuraş Günü ilan etti. Artık her sene 23 Şubat’ta Dominika’da ülke çapında Kuraş etkinlikleri düzenlenecek. İlgili kararname Dominika hükümeti tarafından imzalandı. Amerika kıtasının Kuraş spor dalında en güçlülerinden biri olan Dominika, ülkede Kuraş’ın daha da yaygınlaşmasını bir devlet siyaseti konumuna getirdi. Geleneksel Özbek sporu olan Kuraş, bugün dünyanın 130 ülkesinde amatör ve profesyonel olarak yapılan ve federasyonları bulunan bir spor dalıdır.

1998 yılında uluslararası arenada kendi yoluna başlayan ve 21.yüzyılın yükselen sporu olması beklenen Kuraş, 2017’de Yaz Asya Oyunları kapsamına resmen eklendi. Kuraş’ın yakın dönemde Olimpiyat Oyunları’nda da yer alması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.