22 Şubat 2018 Perşembe 11:09
Lise öğrencileri harçlıklarını, servis şoförleri kazançlarını Mehmetçiğe gönderdi

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde Sumbas Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri aralarında topladıkları harçlıklarını, okulun servis şoförleri de bir günlük hasılatlarını Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Sumbas ilçesinde lise öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarını Afrin’deki operasyona katılan askere destek vermek için Mehmetçik Vakfına bağışlamak için okul idaresine başvurdu. Öğrencilerin bu davranışına kayıtsız kalmayan okulun öğrenci servis şoförleri de o günkü kazançlarını öğrencilerin topladıkları harçlıklarla birleştirip Mehmetçik Vakfına göndermeye karar verdi. Okul çıkışı servis minibüsleri Türk bayrakları ile süslendi. Servislerle öğrenci ve okul idarecileri hep birlikte ilçe merkezinde bulunan bankaya giderek, topladıkları parayı Mehmetçik Vakfının hesabına yatırdı.

Kendi oğlunun da asker olduğunu ve Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na katıldığını belirten servis şoförü Fatih Eraslan, “Okulumuzun öğrencileri harçlıklarını toplamışlar. Biz de okulun servis şoförleri olarak bugünkü kazancımızı askerimize gönderiyoruz. Beni bu yaşta askere alsalar bende gider Afrin’de savaşırım. Oğlum şu anda asker ve Afrin’de. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin” dedi.

Öğrencilerden Emrah Kurt ise, “Biz tüm arkadaşlar olarak bugünkü harçlıklarımızı aramızda topladık. Çok büyük bir meblağ etmedi ama servis şoförlerimiz de destek verdi. Hepimiz askeriz, hepimiz Mehmediz. Allah askerimizi korusun” şeklinde konuştu.

Türk bayrakları ile süslenen 20 kadar servis minibüsü, konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.