04 Haziran 2016 Cumartesi 14:43
25 Hektar Kızılçam Ormanı Zarar Gördü

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Serinyol Mahallesi kırsalında çıkan orman yangınında 25 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Yangın, 3 helikopter, 50 arazöz, 10 itfaiye aracı ve 150 kişilik ekiple kontrol altına alınabildi.

Öğle saatlerinde Merkez Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi'nin üst kısmındaki Amanos Dağları eteklerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Hatay genelinde etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangına Antakya Orman İşletme Şefliği ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangının rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılması sonucu bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri ile Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan takviye ekipler sevk edildi.

Yangını söndürmek için 50 arazöz, 10 itfaiye aracı, 2 greyder, 2 dozer ile 150 kişilik yer ekibi seferber oldu. Yaklaşık 5 saat boyunca devam eden rüzgar, ekiplerin yoğun çalışmaları ve rüzgarın etkisini kaybetmesiyle kontrol altına alınabildi. Yangını soğutma çalışmaları devam ederken ilk belirlemelere göre 25 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

25 Hektar Kızılçam Ormanı Zarar Gördü

25 Hektar Kızılçam Ormanı Zarar Gördü

25 Hektar Kızılçam Ormanı Zarar Gördü

25 Hektar Kızılçam Ormanı Zarar Gördü

Son Güncelleme: 04.06.2016 14:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.