22 Şubat 2018 Perşembe 11:06
75 yaşında okuma yazma kursuna katıldı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursuna katılan 75 yaşındaki Müşerref Çakır, öğrenme azmiyle takdir topluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlayan ’Okuryazarlık Kampanyası’ çalışmaları Şaphane’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önderliğinde devam ediyor.

45 yaşından 75 yaşına kadar özellikle bayanların ilgi gösterdiği kursların ilki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Şaphane ilkokulunda açıldı. 75 yaşındaki Müşerref Çakır’ın da katıldığı kursta, kursa katılanların kitap ve kırtasiye ihtiyacı Şaphane Halk Eğitimi Merkezi tarafından karşılanıyor. 1.Kademe Okuma Yazma çalışmalarında okuma ve yazma becerisi kazandırılması çalışılıyor. 2009 -2012 Yılları arasında yürütülen kampanya çerçevesinde 574 vatandaşımız okuma yazma becerisi kazandırıldığı bildirildi. 120 saatlik kursun kurs öğretmenliğinin Nurgül Korkmaz tarafından yapıldığı açıklandı.

75 yaşında kursa katılan Müşerref Çakır, ’’Cumhurbaşkanımın önderliğinde okuma yazma kursu açıldığını duydum. Hemen katılmaya karar verdim. Öğretmen hanım kızım hepimizle bıkmadan usanmadan ilgileniyor. Ne çektiyse bu ülke cahillikten çekti. Eskiden 5 sene okuyan ben büyük adamım derdi. Şimdi zorunlu eğitim çıktı çok şükür. Yetmedi bizede okuma yazma öğrenme imkanı verdiler. Biz o zamanlar hiç okuyamadık. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Onun sayesinde bende okuma yazma öğreniyorum’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

Son Güncelleme: 08.02.2019 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.