08 Haziran 2016 Çarşamba 12:23
Abd Dışişleri Bakanı Kerry'den Çavuşoğlu Ve Türel'e Teşekkür

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, 11-12 Mayıs tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e özel teşekkür etti. Paris'te yapılması planlanan zirve güvenlik gerekçesi ile Antalya'ya alınmış ve 18 ülke, 22 şehirden vali ve belediye başkanının katılımı ile gerçekleşmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, son dönemde ev sahipliği yaptığı uluslararası zirveler ile adından söz ettiren Antalya'ya teşekkür etti. Kerry, Fransa'da yapılması planlanan ancak güvenlik nedeni ile 11-12 Mayıs tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen 1. Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi nedeni ile yayınladığı videoda, "Ev sahibi oldukları bu etkinlikle ilgili görüşleri ve yoğun çalışmaları için Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e özel teşekkürlerimi iletiyorum. Bir diğer özel teşekkürlerimi ise Zirve'ye katılmak için dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanları, diğer belediye liderleri ve sivil toplum temsilcilerine iletiyorum." dedi.

KÜRESEL TOPLANTILAR TEHDİDE YANIT OLACAK

Düzenlenen zirvenin temel amacının aşırıcılıkla mücadele olduğunu vurgulayan Kerry, bilgi ve fikirlerin sürekli bir şekilde paylaşımının yapıldığı bu tür küresel toplantılar sayesinde tüm dünyayı tehdit eten terörizme karşı en iyi uygulamaların devreye sokulacağını kaydetti.

ZİRVE, HERKESİN HAKLARINA VE ONURUNA SAYGININ GÜÇLÜ BİR ÖRNEĞİ

Antalya'daki Zirve'de, terörist saldırılarına maruz kalan kişilerin, şiddete varan aşırıcılık yanlısı grupların eski üyelerinin ve bölücülükle uğraşan radikalcilerin tüm uğraşlarına rağmen kendi toplumlarını bir araya getiren belediye liderlerinin hikayelerine tanık olunduğunu kaydeden Kerry, "İletilen mesaj; kararlılığın, dayanıklılığın, çoğulculuğa bağlılığın ve tüm insanların haklarına ve onuruna saygının güçlü bir örneğiydi. Siyasi sınırlar, dini bağlar üzerinden, yerel-ulusal bölünmenin önünde ve kamu-özel sektör arasındaki mesafe karşısında hep birlikte çalışmak Zirve'nin kaçınılmaz ana teması olmuştur. Bütün öğrencilere kendi mesajlaşma girişimlerini yaratmalarına olanak sağlayan ve böylece gençlerin huzurlu ve verimli bir şekilde enerjilerini ve aktivizmlerini iletmeleri için onları cesaretlendiren Peer-to-Peer gibi sosyal medya programlarına dikkat çekilmiştir." diye konuştu.

ANLAYIŞ VE KARŞILIKLI SAYGI İÇİN DESTEK

John Kerry, Güçlü Şehirler Ağı'nın kişisel fikir alışverişlerin, geçmiş deneyimlerin ve mevcut sorunların mukayese edilmesi aracılığıyla öğrenilen derslerin paylaşılması için kurulduğunu ifade ederek, "Danimarka Hükümeti, kritik alanlarda şiddet içeren aşırılıkla mücadele etme konusunda kapasite oluşturmak için Amman, Beyrut ve Tunus şehirleri ile fikir alışverişinde bulunduğu bir ortam oluşturdu. Aktif bir şekilde Güçlü Şehirler Ağı çalışmalarına katılan tüm şehir ve alt ulusal yönetim liderlerini destekliyorum ve bunu yaparken henüz katılmamış olanlar da bu çalışmaları dikkate almalılar. Bu seçimi yaparak, şiddet içeren aşırılığa karşı büyüyen bir kampanyaya bağlanılacak ve vatandaşların güvenliğini ve refahını korumak için atılan adımlar konusunda yardım alınacak. Uygarlığın merkezinde yer alan ve ekonomik ve sosyal ilerleme için gerekli olan anlayış ve karşılıklı saygı için destek gösterebiliriz." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 08.06.2016 12:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.