11 Haziran 2016 Cumartesi 14:18
Acıbadem Hastanesi: Rüzgar Bebeğin Tedavisinden Hiçbir Ücret Alınmadı

Balıkesir'den büyük kalp damarlarının ters olması nedeniyle İstanbul'a getirilip ameliyat ettirilen 24 günlük Rüzgar bebek ile ilgili Acıbadem Hastanesi açıklama yaptı. "Ameliyat için 70 bin lira gerekiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten hastane yetkilileri, Rüzgar bebeğin ameliyat edildiğini, ailesinden hiçbir ücret alınmadığını duyurdu.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirkaya'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Büyük kalp damarlarındaki terslik (Büyük Arterlerin Tam Transpozisyon) nedeniyle hayati bir risk saptanan Rüzgar bebek, 9 Haziran 2016, Perşembe günü Balıkesir Devlet Hastanesi'nin başvurusu üzerine saat 22.15'te Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi'ne getirilmiştir. Rüzgar bebek transfer edilir edilmez Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erek tarafından muayenesi ve gerekli tıbbi incelemeleri yapılarak kalp cerrahisi yoğun bakım servisinde tedavisine başlanmıştır. Bebeğin ameliyat sürecine hazırlanması sonrasında, vakit kaybedilmeden 10 Haziran 2016, Cuma sabahı Prof. Dr. Ersin Erek başkanlığındaki kalp damar cerrahisi uzman ekibimiz tarafından acilen ameliyata alınmıştır. Yaklaşık 4,5 saat süren kalp operasyonu sonrasında Rüzgar bebeğin, yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilmektedir.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi olarak, Rüzgar bebeğin ameliyatı için ailesinden hiçbir bedel alınmamıştır. Gerek kalp cerrahisi alanındaki uzmanlarımızın bilimsel niteliği gerekse bu alandaki alt yapımızla Türkiye'de önemli merkezlerden biri olan hastanemiz, Rüzgar bebeğin sağlığına kavuşması için tüm olanaklarını seferber etmiştir. Bu küçük bebeğimize acil şifalar diliyoruz, hastanemizden sağlıkla taburcu etmeyi arzu ediyoruz."

Son Güncelleme: 11.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.